Škotiški blynai | Receptas

Kategorija: Blynų patiekalų receptai


Škotiški blynai | Receptas

Paskelbė:

Skotiški blynai

Skotiški blynai – tai paprastas, bet skanus ir sočius pusryčius ar užkandį paruošiantis patiekalas. Jie turi šiek tiek kitokį skonį nei tradiciniai blynai, nes į jų sudėtį įeina sodos ir citrinos sulčių, kas suteikia minkštą, šiek tiek purią tekstūrą. Jie puikiai tinka tiek su šviežiais vaisiais, tiek su medumi, uogiene ar kitais mėgstamais pagardais.


Kodėl šie blynai naudingi?

Šie skotiški blynai suteikia energijos ir turi paprastų angliavandenių iš miltų, o citrinos sultys turi vitaminų, ypač vitamino C, kuris padeda stiprinti imuninę sistemą ir užtikrina odos sveikatą. Taip pat jų tešloje yra nedaug cukraus, todėl šis patiekalas netaps sunkus, o jį galima lengvai pritaikyti su sveikesniais priedais.


Ingredientai

  • miltai: 250 mililitrų
  • cukrus: 2 šaukštų
  • kepimo milteliai: 1 šaukštelio
  • valgomoji soda: 0,25 šaukštelio
  • citrinos sultys: 1 šaukštelio
  • pienas: 250 mililitrų
  • kiaušiniai: 1
  • aliejus: 2 šaukštų (tešlai)
  • aliejus (blynų kepimui)


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia citrinos sultis sumaišykite su kambario temperatūros pienu bei palikite maždaug penkioms minutėms pastovėti.

2. Tuo metu kitame dubenyje gerai sumaišykite miltus, kepimo miltelius bei sodą. Į viduryje padarytą įdubą įmuškite išplaktą kiaušinį, aliejų bei pieną. Viską išmaišykite.

3. Keptuvę pašlakstykite aliejumi, įkaitinkite iki vidutinės temperatūros bei kepkite blynus. Skanaukite!