Gardūs Neringos mieliniai blynai

Kategorija: Blynų patiekalų receptai


Gardūs Neringos mieliniai blynai

Paskelbė:

Ingredientai

  • pienas: 500 mililitrų
  • cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
  • sausos mielės: 1 arbatinio šaukštelio
  • druska: žiupsnio
  • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
  • kiaušiniai: 2
  • miltai: 500 gramų
  • aliejus: 1 valgomojo šaukšto



Recepto paruošimas

1. Pirmiausia pieną šiek tiek pašildykite.

2. Tada į pašildytą pieną berkite cukrų bei mieles. Išmaišykite.

3. Tuomet į dubenį berkite miltus, vanilinį cukrų, druską, aliejų bei muškite kiaušinius.

4. Ant viršaus pilkite pieno ir mielių masę. Viską gerai išmaišykite.

5. Tešlą uždenkite švariu virtuviniu rankšluostuku ir palikite šiltai maždaug 1-2 valandas, kad pakiltų.

6. Po to kepame blynus gerai įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus ant silpnos ugnies, keptuvę uždengę dangčiu.

7. Patiekite su mėgstamais pagardais: uogiene, uogomis, jogurtu ar grietine. Arba kitais mėgstamais. Skanaukite!


Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook