Bulvių ir salierų blyneliai

Kategorija: Blynai


Bulvių ir salierų blyneliai

Paskelbė:
15 Rugsėjo 2024

Ingredientai

  • bulvės: 500 gramų
  • saliero šaknys: 100 gramų
  • kiaušiniai: 1
  • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • džiovintų žolelių mišinys: 0,5 arbatinio šaukštelio (Provanso ar panašiai)
  • aliejus (kepimui)
  • grietinė (patiekimui)



Recepto paruošimas

1. Bulvės ir saliero šaknį sutarkuosite stambia tarka. Nuspausite sultis, kad masė nebūtų per šlapia.

2. Į daržovių masę įmušite kiaušinį, pagardinsite druska ir džiovintų žolelių mišiniu.

3. Viską gerai išmaišysite, kol ingredientai tolygiai pasiskirstys.

4. Įkaitinsite keptuvę su šlakeliu aliejaus ant vidutinės ugnies. Naudodami šaukštą, iš daržovių masės suformuosite mažus blynelius ir juos dėsite į keptuvę.

5. Kepsite blynelius apie 3–4 minutes iš kiekvienos pusės, kol jie taps auksinės spalvos ir traškūs.

6. Patieksite blynelius su grietine ar šaltai rūkyta lašiša, jei norisi papildomo skonio.

7. Santrauka: Bulvių ir salierų blyneliai yra paprastas, skanus ir sveikas patiekalas, puikiai tinkantis tiek pusryčiams, tiek vakarienei. Patiekalas suteikia daug energijos dėl bulvių sudėtyje esančių angliavandenių ir teikia daug naudos sveikatai dėl salierų antioksidacinių savybių. Šis receptas taip pat yra lengvai pritaikomas įvairiems skoniams, naudojant alternatyvius ingredientus ar keičiant kepimo būdus.


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: