Purus ir neriebūs mieliniai Užgavėnių blynai su pienu
Kategorija: Blynų patiekalų receptai

Ingredientai
- pienas: 500 mililitrų
- žalios mielės: 20 gramų (arba ~7 gramų sausų)
- cukrus: 50 gramų
- sviestas: 50 gramų
- kiaušiniai: 3
- miltai: 550 gramų
- vanilinis cukrus: 2 arbatinių šaukštelių
- kepimo milteliai: 1,5 arbatinio šaukštelio
- druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių mieles ištriname su cukrumi, druska bei trupučiu pieno.
2. Tuomet pilame ištirpintą bei atvėsintą sviestą, miltus ir likusį pieną.
3. Viską išsukę paliekame maždaug pusvalandžiui šiltai.
4. Po to, tešlai pastovėjus, įmušame kiaušinius, beriame vanilę bei kepimo miltelius. Viską permaišome.
5. Paliekame dar maždaug 10 minučių pastovėti.
6. Kepame ant vidutinio kaitrumo ugnies keptuvės, galite patepti mažu šlakeliu aliejaus.
7. Patiekiame ir skanaujame!
Panašūs receptai

Mieliniai vafliai - purūs ir labai minkšti!

GARDŪS MIELINIAI BLYNAI

SVAJONIŲ PUSRYČIAI - MIELINIAI BLYNAI

BLYNAI SU TARKUOTAIS OBUOLIAIS

Amerikietiški blynai

Gardūs Neringos mieliniai blynai

Skaniausi mieliniai blynai su sausomis mielėmis ir pienu

Mieliniai čirviniai blynai - vaflinės širdelės su bananais

Labai sknaūs lietiniai

SKANIAUSI VARŠKINIAI BLYNAI

LIETINIAI BLYNAI SU SŪDYTOS KARAMELĖS PADAŽU IR RIEŠUTAIS

Mieliniai bulviniai blynai su ikrais pagal Beatą