Purus ir neriebūs mieliniai Užgavėnių blynai su pienu
Kategorija: Blynų patiekalų receptai
Ingredientai
- pienas: 500 mililitrų
- žalios mielės: 20 gramų (arba ~7 gramų sausų)
- cukrus: 50 gramų
- sviestas: 50 gramų
- kiaušiniai: 3
- miltai: 550 gramų
- vanilinis cukrus: 2 arbatinių šaukštelių
- kepimo milteliai: 1,5 arbatinio šaukštelio
- druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių mieles ištriname su cukrumi, druska bei trupučiu pieno.
2. Tuomet pilame ištirpintą bei atvėsintą sviestą, miltus ir likusį pieną.
3. Viską išsukę paliekame maždaug pusvalandžiui šiltai.
4. Po to, tešlai pastovėjus, įmušame kiaušinius, beriame vanilę bei kepimo miltelius. Viską permaišome.
5. Paliekame dar maždaug 10 minučių pastovėti.
6. Kepame ant vidutinio kaitrumo ugnies keptuvės, galite patepti mažu šlakeliu aliejaus.
7. Patiekiame ir skanaujame!
Panašūs receptai
Mieliniai vafliai - purūs ir labai minkšti!
GARDŪS MIELINIAI BLYNAI
SVAJONIŲ PUSRYČIAI - MIELINIAI BLYNAI
BLYNAI SU TARKUOTAIS OBUOLIAIS
Amerikietiški blynai
Gardūs Neringos mieliniai blynai
Skaniausi mieliniai blynai su sausomis mielėmis ir pienu
Mieliniai čirviniai blynai - vaflinės širdelės su bananais
Labai sknaūs lietiniai
SKANIAUSI VARŠKINIAI BLYNAI
LIETINIAI BLYNAI SU SŪDYTOS KARAMELĖS PADAŽU IR RIEŠUTAIS
Mieliniai bulviniai blynai su ikrais pagal Beatą