Lietiniai be miltų taip, kaip gamino mano močiutė.
Kategorija: Blynai
Ingredientai
- kiaušinių: 6
- pieno: 0,5 litro
- saulėgrąžų aliejaus: 1 valgomojo šaukšto
- krakmolo: 5-6 valgomųjų šaukštų
- varškės: 300 gramų
- cukraus: pagal skonį
- sviesto: pagal skonį
- grietinės: pagal skonį
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia suplakame su cukrumi 5 kiaušinius, įdedame krakmolą, nuolatos maišydamos kiaušinių mišinį, kad nebūtų gumuliukų.
2. Tuomet supilame saulėgrąžų aliejų bei pieną, viską permaišome, leidžiame pastovėti maždaug 15 minučių. Tešla turi gautis skysta.
3. Tada keptuvę sutepame lašinių gabaliuku arba saulėgrąžų aliejumi, blynus kepame iš vienos pusės.
4. Įdaras: Pertriname varškę su kiaušiniu bei cukrumi, galite (jeigu norisi) pridėti razinų ir/ar aguonų.
5. Ant paruoštų blynų dedame įdarą, susukame.
6. Lietinius dedame į puodą ar kazaną, sluoksnius pertepame tirpintu sviestu ar grietine.
7. Patiekalą dedame į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros, laikome 15 minučių.
8. Patiekiame su mėgstamais pagardais ir skanaujame!
Kefyro tešlos blynai
Labai sknaūs lietiniai
Kaip kepti blynus? Arba nuostabus blynelių receptas!
Lietiniai blynai su virtos mėsos įdaru
LIETINIAI BLYNAI SU SŪDYTOS KARAMELĖS PADAŽU IR RIEŠUTAIS
Kataif (Qataeiyf) - arabiški miltiniai blynai su varške, obuoliais ir cinamonu
Greiti blynai
LIETINIAI BLYNAI SU VARŠKE
LIETINIAI BLYNAI SU MĖSA IR DARŽOVĖMIS
BLYNAI SU TARKUOTAIS OBUOLIAIS
Ploni lietiniai
Blynų receptas su kefyru
KITOKIE ČIRVINIAI BLYNAI
Neįprasti kiaušininiai blynai
BULVINIAI BLYNAI SU VARŠKĖS - GRIETINĖS PADAŽU
Skanūs ir traškūs bulviniai blynai su varške
Kepti vafliai - čirviniai blynai su vandeniu
Purūs japoniški suflė blyneliai, gaminti su kvietiniais miltais ir pienu
Biskvitiniai čirviniai blynai
Tobulas saldžių plonų lietinių receptas
Graikiško jogurto blynai
Blyneliai su majonezu
Purūs amerikietiški blyneliai su bananais pagal Oliverį
Lietinių blynų tortas su vištiena ir pievagrybiais