Amerikietiškas makaronų apkepas su sūriu

Kategorija: Apkepų patiekalų receptai


Amerikietiškas makaronų apkepas su sūriu

Paskelbė:

Ingredientai

  • makaronai: 300 gramų
  • fermentinis sūris: 250 gramų
  • pienas: 300 mililitrų
  • miltai: 4 šaukštų
  • sviestas: 4 šaukštų
  • druska: pagal skonį
  • malti pipirai: pagal skonį


1. Makaronų virimas: Pradžioje užkaiskite vandenį, įdėkite žiupsnelį druskos ir virkite makaronus pagal pakuotės nurodymus, tačiau 1-2 minutes trumpiau, kad jie liktų šiek tiek kieti (al dente).

2. Nusausinkite makaronus ir atidėkite į šalį.

3. Padažo paruošimas: Ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą keptuvėje.

4. Įdėkite miltus ir maišykite, kol masė taps vienalytė ir šviesiai auksinės spalvos.

5. Pieno įpylimas: Į sviesto ir miltų mišinį palaipsniui pilkite pieną, nuolat maišydami, kad nesusidarytų gumulėlių. Tęskite maišymą, kol padažas pradės tirštėti.

6. Sūrio pridėjimas: Kai padažas tampa tirštas, įberkite tarkuotą fermentinį sūrį. Maišykite, kol sūris visiškai ištirps ir masė taps kreminė.

7. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.

8. Makaronų ir padažo sujungimas: Paruoštą sūrio padažą užpilkite ant makaronų ir kruopščiai išmaišykite, kad makaronai būtų tolygiai padengti padažu.

9. Kepimo paruošimas: Ištepę kepimo indą sviestu, į jį sudėkite makaronus su padažu. Išlyginkite paviršių, kad kepimas būtų vienodas.

10. Kepimas: Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros ir kepkite makaronų apkepą apie 20 minučių arba kol viršus taps lengvai apskrudęs.

11. Patiekimas: Ištraukus iš orkaitės, leiskite patiekalui kelias minutes atvėsti.

12. Tada supjaustykite porcijomis ir patiekite. Mėgaukitės šiltu, kreminiu ir skaniu makaronų apkepu!