Makaronų apkepas su vištiena

Kategorija: Makaronai, pica / Apkepai / Vištiena ir paukštiena


Makaronų apkepas su vištiena

Paskelbė:
07 Lapkričio 2023

Ingredientai

  • makaronai: 400 gramų
  • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
  • svogūnai: 1 
  • česnakas: 3 skiltelių
  • konservuoti smulkinti pomidorai: 1 skardinės (400 gramų)
  • grietinėlė (10% rieb.): 125 mililitrų
  • vištienos krūtinėlė: 400 gramų
  • fermentinis sūris, tarkuotas: 100 gramų
  • druska: žiupsnelio
  • malti juodieji pipirai: pagal skonį
  • mocarela: 200 gramų
  • vyšniniai pomidorai: saujelės (tikrai verta nepamiršti jų)
  • švieži svogūnų laiškai: ryšulėlio (taip pat rekomenduoju nepamiršti, ar naudoti kitas šviežias žoleles)



Recepto paruošimas

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros (jei apkepą planuojate valgyti kitą dieną, šį žingsnį praleiskite).

2. Makaronus išvirkite pagal instrukcijas ant pakuotės.

3. Kol makaronai verda, keptuvėje išlydykite sviestą ir jame pakepinkite smulkintą svogūną.

4. Kai svogūnai suminkštės, suberkite smulkintą česnaką ir dar kepkite maždaug 1 minutę.

5. Į keptuvę sudėkite smulkiais gabalėliais supjaustytą vištienos file. Lengvai apkepkite pamaišydami kelias minutes.

6. Tada sudėkite smulkintus konservuotus pomidorus bei supilkite grietinėlę. Viską gerai išmaišykite, pagardinkite druska bei pipirais ir troškinkite dar kelias minutes, kol vištiena iškeps.

7. Į keptuvę suberkite tarkuotą fermentinį sūrį, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.

8. Paruoštą padažą supilkite ant išvirtų nusunktų makaronų. Išmaišykite.

9. Paruoštus makaronus sudėkite į apvalią 23 centimetrų diametro (arba 20×30 centimetrų dydžio) kepimo formą. Ant viršaus užbarstykite tarkuotą moracelą.

10. Jei planuojate valgyti iš karto: kepimo indą dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 15-20 minučių, kol sūris išsilydys ir gražiai apskrus.

11. Jei planuojate valgyti kitą dieną: paruoštą apkepą dėkite į šaldytuvą. Prieš kepant, kepimo formą išimkite iš šaldytuvo gerą valandą prieš dedant į įkaitintą orkaitę ir kepkite 15-20 minučių. Arba jei laikas spaudžia ir norisi valgyti – iš šaldytuvo išimtą formą dėkite į būtinai šaltą orkaitę, nustatykite 180 laipsnių temperatūrą ir apkepą kepkite 30-40 minučių (orkaitė kaisdama, sušildys kepimo indą palaipsniui, bet tai užtruks kiek ilgiau).

12. Prieš tiekiant apibarstykite apkepą pjaustytais vyšniniais pomidoriukais bei smulkintais svogūnų laiškais. Skanaus!


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: