Kaip greitai atšildyti šaldytą mėsą arba žuvį?
Kategorija: ---
Ingredientai
- mėsa
- žuvis
- faršas
Recepto paruošimas
1. Kaip reikėtų atšildyti mėsą? Yra net keli būdai, kaip greitai tai įmanoma padaryti. Kai kurie laikomi geresniais ir efektyvesniais, o kai kurie iš savęs gali turėti šiokių tokių trūkumų. Kaip pavyzdys, žuvies rekomenduojama visai neatšildyti. Nes kitu atveju atveju žuvies mėsa subyrės ir ją bus labai sunku kepti.
2. Tad šį kartą pasidalinsime su jumis patarimais, kuriuos jau nuo senų laikų naudoja pietų korėjiečiai. Tai tam tikri, tuo pačiu labai paprasti būdai, kurių, tikimės, jūs dar iki šiol negirdėjote!
3. Iš pradžių išmatuojame 1,5 litro vandens ir pašildome iki 40 laipsnių temperatūros. Vandens termometras šiuo atveju nebūtinas, tokios temperatūros vandenį galima išbandyti ranka. Temperatūra turi būti šiek tiek karštesnė nei kūno (36-37 laipsniai). Tai yra, Jūs turėtumėte jausti, kad vanduo yra ganėtinai karštas, bet jis neturėtų jūsų nuplikyti arba būti nemalonus.
4. Tada į dubenį arba puodą supilame karštą vandenį ir ten įberiame tris šaukštus cukraus, gerai išmaišome. Gal Jūs ir nustebsite, bet cukrus labai naudingas spartinant atitirpinimo procesą. Taip pat, jums patiks tai, kad cukrus mėsai suteikia pikantiško skonio.
5. Kaip atšildyti žuvį? Norint atitirpinti žuvį, atliekame tuos pačius veiksmus. Šiuo atveju skiriasi tik pagalbinė medžiaga - vietoje cukraus naudojame druską. Pašildome vandenį iki 40 laipsnių temperatūros ir įpilame tris šaukštus druskos. Vandenį maišome, kol druska ištirpsta ir įdedame žuvį.
6. Druska ne tik pagreitina žuvies temperatūros kilimą, bet ir veikia tarsi lengvas marinatas.
7. Taigi, per maždaug 7-10 minučių tokiu būdu Jūs atšildot savo mėsą arba žuvį ir galite ruošti norimą patiekalą.
8. Žinoma, jeigu mėsos arba žuvies gabalas yra ganėtinai didelis, tai gali užtrukti daugiau nei 10 minučių, tad prieš užšaldant mėsą yra rekomenduotina ją padalinti vienos porcijos dydžio gabaliukas arba šaldyti plonesnius ruošinius, kad prireikus galėtumėte juos greičiau atitirpinti. Gerų įspūdžių savo virtuvėje! :)
Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį
Maisto produktai, kurių nederėtų laikyti šaldytuve.
Kaip teisingai kepti mėsą ir žuvį… 11 auksinių patarimų
Laimingos moters receptas: Kas neatleistina moteriai virš 40
Sveiko gyvenimo receptas: Norint pasitikrinti skydliaukę, reikalingas tik termometras!
SLUOKSNIUOTOS TEŠLOS ŽUVIES PYRAGAS
Keptuvėje kepta silkė alaus tešloje
Burgeriai - Kaip padaryti kokybišką?
Jūros lydeka kepta (ar troškinta) orkaitėje
PATARIMAI: Ko negalima plauti indaplovėje?
Pilno grūdo makaronai su vištiena
Patarimai, kaip iškepti skaniausius šašlykus: trys originalūs receptai
Jokiais būdais neišpilkite marinato! Štai 13 būdų, kaip jį naudingai panaudoti
Miegokite be telefonų, žiūrėkite į dangų, gerkite vyną – pataria neurochirurgas
Kopūstų blyneliai
Jonažolių arbata ( nuo depresijos).
6 vaisiai, kurie būtini mūsų organizmui kasdien
Kaip ir kiek laiko reikia virti burokėlius?
Jautienos troškinys su raugintais agurkais
žuvienė su perlinėmis kruopomis
Miško gėrybės – grybai: kaip džiovinti ir kur laikyti?
Kaip įveikti vakarinį valgymą arba kaip kovoti su vakaro apetitu!
Ko negalima ir ką reikia daryti per savo gimimo dieną?