Kaip sterilizuoti stiklainius?
Kategorija: ---
Marinavimo sezonui pradėti ruoštis niekada ne per vėlu ir ne per anksti. Tai ganėtinai kruopštus ir varginantis procesas, geriausia tam paskirti laiko iš anksto. Norint išvengti įvairiausių incidentų, svarbiausia nepadaryti klaidų pačia pirmame etape - sterilizuojant stiklainius. Iš pradžių įsitikinkite, kad nėra pažeistas nė vienas jūsų indas. Įtrūkimų negali būti, nes dėl jų stiklainis gali sprogti sąveikos su verdančiu vandeniu metu. Antras etapas, ant stiklainių dangtelių neturi būti nešvarumų. Trečia, neturi būti ir rūdžių. Kai esate pasiruošę savo stiklainius, turite žinoti, kaip juos išvalyti, kad jie būtų paruošti konservavimui. Sužinokite, kokie yra patys geriausi sterilizavimo būdai jau šiandien!
1. Sterilizavimas garais: Jeigu renkatės mažus stiklainius, tuomet juos lengvai galima sterilizuoti garais.
2. Puode pripilame šiek tiek vandens, uždedame ant kaitros. Garai pradeda garuoti, šitaip sterilizuodami stiklainį, kuris yra puodo viršuje.
3. Jeigu jums reikia daug stiklainių, tuomet pasiimame didelį puodą. Į jį įpilame mažiau nei pusę vandens, sudedame dangtelius, nes juos taipogi reikia sterilizuoti, ir ant puodo viršaus (galima naudoti ir plačią keptuvę) uždedame, pvz., groteles iš orkaitės. Padedame ant jų stiklainius. Ir vėl vanduo užverda, pradeda garuoti ir stiklainiai būna sterilizuoti.
4. Vietoje grotelių galite naudoti ir metalinį sietelį. Stiklainius privalu išvalyti, kai ant jų atsiranda daug garų ir tampa itin karšta juos liesti.
5. Sterilizavimas orkaitėje: Kai tik išsiplaunate savo stiklainius, kol jie vis dar yra šlapi, įdedame juos į šaltą orkaitę aukštyn kojomis.
Reklama
8. Sterilizavimas mikrobangų krosnelėje: Į švarius stiklainius įpilame vandens maždaug 1-1,5 centimetro atstumu nuo dugno.
9. Sudedame į mikrobangų krosnelę stiklainius. Pasirenkame 800 W galią, o jei įmanoma ir 900. Nustatome laiką 3 minutėms.
10. Vanduo užverda, išgaruoja, o stiklainiai būna sterilizuoti.
11. Tuomet išpilame likusį vandenį. Baigta!
12. Jeigu jums reikia sterilizuoti didelius stiklainius, tuomet į juos įpilame vandens ir pasukame horizontaliai.
13. Sterilizavimas indaplovėje: Reikia pašalinti visus ploviklius bei nustatyti režimą, kuriame vanduo bus kuo karštesnis. Įprastai tai yra 60-70 laipsnių.
14. Sudedame stiklainius į indaplovę, bet nepamirštame, kad prieš tai jūs vis tiek turite juos gerai išplauti, nes šiuo atveju šiam tikslui Jūs nenaudojate indaplovės. Šis metodas vis dar nėra laikomas patikimiausiu, nes čia sterilizacijos temperatūra yra žemesnė nei garų, orkaitės ir mikrobangų krosnelės atveju. Bet man asmeniškai jis atrodo pats patogiausias
15. Paruoštų produktų sterilizavimas: Paimame jau konservavimui paruoštus stiklainius, sandariai neuždarome dangčio. Jis turėtų būti viršuje, bet lengvai nusiimti.
16. Ant puodo dugno dedame rankšluostį. Ant viršaus sudedame stiklainius. Tarp jų mes taip pat padedame rankšluostį, kad jie nesiliestų.
17. Pripilame vandens beveik iki viršaus. Užpilamo vandens temperatūra turi būti tokia pati kaip šviežių ruošinių temperatūra. Greičiausiai tai bus verdantis vanduo.
18. Niekada neužpildome šaltu vandeniu, jeigu ruošiniai yra karšti, ir atvirkščiai.
19. Dedame puodą su vandeniu ir stiklainiais ant kaitros.
20. Užvirus palaikome dar maždaug 10-15 minučių. Jeigu didžiausias indas yra 3 litrų, tuomet 20-25 minutes.
Ingredientai
- sterilizavimas garais
- orkaitėje
- mikrobangų krosnelėje
- indaplovėje
- paruoštų produktų sterilizavimas
Recepto paruošimas
1. Sterilizavimas garais: Jeigu renkatės mažus stiklainius, tuomet juos lengvai galima sterilizuoti garais.
2. Puode pripilame šiek tiek vandens, uždedame ant kaitros. Garai pradeda garuoti, šitaip sterilizuodami stiklainį, kuris yra puodo viršuje.
3. Jeigu jums reikia daug stiklainių, tuomet pasiimame didelį puodą. Į jį įpilame mažiau nei pusę vandens, sudedame dangtelius, nes juos taipogi reikia sterilizuoti, ir ant puodo viršaus (galima naudoti ir plačią keptuvę) uždedame, pvz., groteles iš orkaitės. Padedame ant jų stiklainius. Ir vėl vanduo užverda, pradeda garuoti ir stiklainiai būna sterilizuoti.
4. Vietoje grotelių galite naudoti ir metalinį sietelį. Stiklainius privalu išvalyti, kai ant jų atsiranda daug garų ir tampa itin karšta juos liesti.
5. Sterilizavimas orkaitėje: Kai tik išsiplaunate savo stiklainius, kol jie vis dar yra šlapi, įdedame juos į šaltą orkaitę aukštyn kojomis.
Reklama
6. Ten taipogi galima sudėti dangtelius, bet tik ne guminius!
7. Nustatome 100-120 laipsnių temperatūrą. Procesas užtrunka maždaug 15 minučių.8. Sterilizavimas mikrobangų krosnelėje: Į švarius stiklainius įpilame vandens maždaug 1-1,5 centimetro atstumu nuo dugno.
9. Sudedame į mikrobangų krosnelę stiklainius. Pasirenkame 800 W galią, o jei įmanoma ir 900. Nustatome laiką 3 minutėms.
10. Vanduo užverda, išgaruoja, o stiklainiai būna sterilizuoti.
11. Tuomet išpilame likusį vandenį. Baigta!
12. Jeigu jums reikia sterilizuoti didelius stiklainius, tuomet į juos įpilame vandens ir pasukame horizontaliai.
13. Sterilizavimas indaplovėje: Reikia pašalinti visus ploviklius bei nustatyti režimą, kuriame vanduo bus kuo karštesnis. Įprastai tai yra 60-70 laipsnių.
14. Sudedame stiklainius į indaplovę, bet nepamirštame, kad prieš tai jūs vis tiek turite juos gerai išplauti, nes šiuo atveju šiam tikslui Jūs nenaudojate indaplovės. Šis metodas vis dar nėra laikomas patikimiausiu, nes čia sterilizacijos temperatūra yra žemesnė nei garų, orkaitės ir mikrobangų krosnelės atveju. Bet man asmeniškai jis atrodo pats patogiausias
15. Paruoštų produktų sterilizavimas: Paimame jau konservavimui paruoštus stiklainius, sandariai neuždarome dangčio. Jis turėtų būti viršuje, bet lengvai nusiimti.
16. Ant puodo dugno dedame rankšluostį. Ant viršaus sudedame stiklainius. Tarp jų mes taip pat padedame rankšluostį, kad jie nesiliestų.
17. Pripilame vandens beveik iki viršaus. Užpilamo vandens temperatūra turi būti tokia pati kaip šviežių ruošinių temperatūra. Greičiausiai tai bus verdantis vanduo.
18. Niekada neužpildome šaltu vandeniu, jeigu ruošiniai yra karšti, ir atvirkščiai.
19. Dedame puodą su vandeniu ir stiklainiais ant kaitros.
20. Užvirus palaikome dar maždaug 10-15 minučių. Jeigu didžiausias indas yra 3 litrų, tuomet 20-25 minutes.
Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį
Troškinta vištiena (vištienos "tušonkė")
Senoviškai marinuoti baravykai
Maisto produktai, kurių nederėtų laikyti šaldytuve.
Salotos „Šviežios“ iš agurkų žiemai
Šviežių krapų laikymas kelis mėnesius be šaldymo
Marinuoti agurkai
Savo sultyse marinuoti pomidorai be acto
Savo sultyse marinuoti pomidorai be acto
Marinuotas česnakas šaltuoju būdu!
Paprasta ir greita: pomidorai savo sultyse
Konservuoti pomidorai su česnakais
9 dalykai, kurių jokiu būdu negalima šildyti mikrobangų krosnelėje
Ką daryti, jei norite per savaitę numesti iki 8 kilogramų?
7 produktai, kurių laikymo terminas beveik begalinis
Kaip greitai atšildyti šaldytą mėsą arba žuvį?
MARINUOTA DARŽOVIŲ MIŠRAINĖ (ATSARGOS ŽIEMAI)
Marinuoti kazlėkai žiemai
Tikras plovas ant laužo su aviena (arba jautiena ar kiauliena)
Jautienos troškinys su raugintais agurkais
Laimingos moters receptas: Kas neatleistina moteriai virš 40
Sveiko gyvenimo receptas: Norint pasitikrinti skydliaukę, reikalingas tik termometras!
Agurkų auginimas: kokių klaidų vengti, kad neprarastumėte derliaus
Geriausias Sassy vandens receptas