Kaip teisingai kepti mėsą ir žuvį… 11 auksinių patarimų
Kategorija: ---
1. Kepame mėsą bei žuvį tik rafinuotame aliejuje. Jo kiekis turi sudaryti maždaug 8% nuo produkto masės. Taip pat keptuvė turėtų būti su storu dugnu.
2. Kad mėsa tikrai gerai iškeptų, ją reikia nusausinti popierinėmis servetėlėmis arba rankšluosčiais. Esmė yra tokia, kad nereikalinga drėgmė sukelia garus, kurie sulėtina kepimo bei apskrudimo procesus.
3. Mėsą reikia ruošti tik prieš pat patiekimą. Sūdyti prieš kepant jos visiškai neverta, nes tai išprovokuos sulčių netekimą. Geriau pabarstome druską likus kelioms minutėms iki kepimo pabaigos. Rezultate tau gausis traški plutelė. O kad būtų apskrudusi - mėsą reikėtų pabarstyti cukraus pudra.
4. Kad plutelė iš džiūvėsėlių būtų ne juoda, o auksaspalvė, pirmiausia apvoliojame mėsą arba žuvį plaktame kiaušinyje, o po to džiūvėsėliuose.
5. Nereikia dažnai vartyti mėsos, kai ją kepate.
6. Kad suminkštėtų senų gyvūnų mėsą, užmarinuojame ją. Jeigu nėra laiko, aptepame garstyčiomis. Didesniam minkštumui mėsą galite pamušti virtuviniu plaktuku bei pašlakstyti citrinos sultimis.
7. Mėsą ir kotletus reikia dėti tik į gerai įkaitintą keptuvę. Įlašiname į aliejų kelis lašus vandens: jeigu jie suspirgės ir praktiškai iškart išgaruos - pradedame kepti.
8. Kad kepdami žuvį išvengtume nemalonaus kvapo, dedame ant keptuvės žalios bulvės gabalėlius.
9. Apkepant nedidelius mėsos gabaliukus nenaudojame dangčio. Taipogi nepilame daug aliejaus.
10. Kad mėsa būtų dar gardesnė, prieš kepimą palaikome ją porą minučių verdančiame vandenyje.
11. Jeigu tau norisi, kad svogūnai mėsai įgautų apetitišką geltonai auksinę spalvą, apvoliok juos miltuose.
2. Kad mėsa tikrai gerai iškeptų, ją reikia nusausinti popierinėmis servetėlėmis arba rankšluosčiais. Esmė yra tokia, kad nereikalinga drėgmė sukelia garus, kurie sulėtina kepimo bei apskrudimo procesus.
3. Mėsą reikia ruošti tik prieš pat patiekimą. Sūdyti prieš kepant jos visiškai neverta, nes tai išprovokuos sulčių netekimą. Geriau pabarstome druską likus kelioms minutėms iki kepimo pabaigos. Rezultate tau gausis traški plutelė. O kad būtų apskrudusi - mėsą reikėtų pabarstyti cukraus pudra.
4. Kad plutelė iš džiūvėsėlių būtų ne juoda, o auksaspalvė, pirmiausia apvoliojame mėsą arba žuvį plaktame kiaušinyje, o po to džiūvėsėliuose.
5. Nereikia dažnai vartyti mėsos, kai ją kepate.
6. Kad suminkštėtų senų gyvūnų mėsą, užmarinuojame ją. Jeigu nėra laiko, aptepame garstyčiomis. Didesniam minkštumui mėsą galite pamušti virtuviniu plaktuku bei pašlakstyti citrinos sultimis.
7. Mėsą ir kotletus reikia dėti tik į gerai įkaitintą keptuvę. Įlašiname į aliejų kelis lašus vandens: jeigu jie suspirgės ir praktiškai iškart išgaruos - pradedame kepti.
8. Kad kepdami žuvį išvengtume nemalonaus kvapo, dedame ant keptuvės žalios bulvės gabalėlius.
9. Apkepant nedidelius mėsos gabaliukus nenaudojame dangčio. Taipogi nepilame daug aliejaus.
10. Kad mėsa būtų dar gardesnė, prieš kepimą palaikome ją porą minučių verdančiame vandenyje.
11. Jeigu tau norisi, kad svogūnai mėsai įgautų apetitišką geltonai auksinę spalvą, apvoliok juos miltuose.
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Kiaušinius dažome natūraliai
Kokias košes valgyti, jei norite sumažinti cholesterolio kiekį ir kūno apimtis
Šventėms – tortas „Snickers“
Sužinokite, nuo kokių problemų gali padėti angliukai!
Sveiko gyvenimo receptas: Norint pasitikrinti skydliaukę, reikalingas tik termometras!
Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins
Tyrė, kokių vištų kiaušiniai naudingiausi: išvados nustebins
Patarimai, kaip iškepti skaniausius šašlykus: trys originalūs receptai
13 virtuvės gudrybių, kurias ne visada žino net patyrusios šeimininkės
Laikantis šių nesudėtingų taisyklių orchidėjos džiugins gausiais žiedais
Tortas su bananais „Kurmio kalnelis“
Jokiais būdais neišpilkite marinato! Štai 13 būdų, kaip jį naudingai panaudoti
Ką daryti, jei norite per savaitę numesti iki 8 kilogramų?
Laimingos moters receptas: Kas neatleistina moteriai virš 40
Agurkų auginimas: kokių klaidų vengti, kad neprarastumėte derliaus
PATARIMAI: Ko negalima plauti indaplovėje?
7 skaniausių pasaulyje varškėčių paruošimo paslaptys!
KALĖDOMIS KVEPIANTI VIŠTA
Miegate ant kairiojo šono? Sužinokite, ką apie tai sako gydytojai.
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Troškinta vištiena kokoso piene su Dižono garstyčiomis
Ko daugiau žuvys teikia – naudos ar žalos, atsako mokslininkai
Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?