Velykinių kiaušinių dažymas svogūnų lukštais ir mėlynėmis
Kategorija: ---

Nuostabus būdas dažyti kiaušinius, jie gaunasi labai gražūs ir spalvingi. Kiaušinių dažymas svogūnų lukštais man tikrai labai patinka. :)
1. Pirmiausia nuplauname kiaušinius muiluotu vandeniu, kad pašalintume riebalus nuo jų paviršiaus ir paliekame ant stalo, kad sušiltų bei išdžiūtų.
2. Dažome svogūnų lukštais: Svogūnų lukštus bei actą užpilame nedideliu kiekiu vandens ir verdame ant silpnos ugnies maždaug 5 minutes.
3. Atvėsiname ir išgriebiame svogūnų lukštus. Kiaušinius apdėliojame svogūnų lukštais ir apvyniojame siūlu, kad laikytųsi ir verdant nenukristų.
4. Įdedame paruoštus kiaušinius bei likusius svogūnų lukštus į svogūnų lukštu nuovirą (jie turi būti pilnai apsemti skysčio) ir verdame maždaug 10-12 minučių. Nukeliame nuo ugnies ir palekame dar 5 minutėms.
5. Išvirusius kiaušinius išimame ir atvėsiname. Kai jau kiaušiniai atvės, išvyniojame juos ir nuimame svogūnų lukštus. Jeigu norisi suteikti jiems blizgesį, pilnai jiems nudžiuvus ištepame nedideliu kiekiu aliejaus.
6. Dažome mėlynėmis: Į puodą supilame mėlynių uogienę, sudedame kiaušinius ir užpilame vandeniu (kiaušiniai turi būti pilnai apsemti skysčio). Verdame maždaug 10-12 minučių. Nukeliame nuo ugnies bei paliekame dar 5 minutėms.
7. Išvirusius kiaušinius išimame, padedame ant servetėlės (jeigu norisi tolygios spalvos - netriname ir neliečiame kiaušinių iki kol atvės - galima pažeisti dažus).
8. Jeigu norisi suteikti jiems blizgesį, visiškai jiems nudžiuvus ištepame nedideliu kiekiu aliejaus.
Ingredientai
- kiaušiniai
- Dažymui svogūnų lukštais:
- svogūnai lukštai (mažiausia 1 vidutiniško dydžio svogūno lukšto 1 kiaušiniui nudažyti)
- actas: 2 valgomųjų šaukštų
- storas siūlas
- Dažymui mėlynėmis
- mėlynių uogienė: 250 gramų
1. Pirmiausia nuplauname kiaušinius muiluotu vandeniu, kad pašalintume riebalus nuo jų paviršiaus ir paliekame ant stalo, kad sušiltų bei išdžiūtų.
2. Dažome svogūnų lukštais: Svogūnų lukštus bei actą užpilame nedideliu kiekiu vandens ir verdame ant silpnos ugnies maždaug 5 minutes.
3. Atvėsiname ir išgriebiame svogūnų lukštus. Kiaušinius apdėliojame svogūnų lukštais ir apvyniojame siūlu, kad laikytųsi ir verdant nenukristų.
4. Įdedame paruoštus kiaušinius bei likusius svogūnų lukštus į svogūnų lukštu nuovirą (jie turi būti pilnai apsemti skysčio) ir verdame maždaug 10-12 minučių. Nukeliame nuo ugnies ir palekame dar 5 minutėms.
5. Išvirusius kiaušinius išimame ir atvėsiname. Kai jau kiaušiniai atvės, išvyniojame juos ir nuimame svogūnų lukštus. Jeigu norisi suteikti jiems blizgesį, pilnai jiems nudžiuvus ištepame nedideliu kiekiu aliejaus.
6. Dažome mėlynėmis: Į puodą supilame mėlynių uogienę, sudedame kiaušinius ir užpilame vandeniu (kiaušiniai turi būti pilnai apsemti skysčio). Verdame maždaug 10-12 minučių. Nukeliame nuo ugnies bei paliekame dar 5 minutėms.
7. Išvirusius kiaušinius išimame, padedame ant servetėlės (jeigu norisi tolygios spalvos - netriname ir neliečiame kiaušinių iki kol atvės - galima pažeisti dažus).
8. Jeigu norisi suteikti jiems blizgesį, visiškai jiems nudžiuvus ištepame nedideliu kiekiu aliejaus.
Panašūs receptai

Velykinių kiaušinių - margučių dažymas svogūnų lukštais ir mėlynėmis

Marmuriniai kiaušiniai. Kai atradau šį būdą, marginu tiktai taip

Margučių dažymas su kopūstais ir ciberžole

Žolelių ir gėlių raštais natūraliai marginti kiaušiniai

Svogūnų lukštai daro stebuklus!

Skumbrė marinuota juodoje arbatoje

Cukinijų blynai su svogūnų laiškais

Skumbrė butelyje - tikras delikatesas (skonis tarsi rūkytos)

CUKINIJŲ BLYNAI SU SVOGŪNŲ LAIŠKAIS

Kiek laiko virti putpelių kiaušinius?

Kiaušiniai kepti grietinėje (keptuvėje)

Gurmaniškas svogūnų pagardas prie kepsnių ar mėsainių