Velykinių kiaušinių dažymas svogūnų lukštais ir mėlynėmis
Kategorija: ---
Nuostabus būdas dažyti kiaušinius, jie gaunasi labai gražūs ir spalvingi. Kiaušinių dažymas svogūnų lukštais man tikrai labai patinka. :)
1. Pirmiausia nuplauname kiaušinius muiluotu vandeniu, kad pašalintume riebalus nuo jų paviršiaus ir paliekame ant stalo, kad sušiltų bei išdžiūtų.
2. Dažome svogūnų lukštais: Svogūnų lukštus bei actą užpilame nedideliu kiekiu vandens ir verdame ant silpnos ugnies maždaug 5 minutes.
3. Atvėsiname ir išgriebiame svogūnų lukštus. Kiaušinius apdėliojame svogūnų lukštais ir apvyniojame siūlu, kad laikytųsi ir verdant nenukristų.
4. Įdedame paruoštus kiaušinius bei likusius svogūnų lukštus į svogūnų lukštu nuovirą (jie turi būti pilnai apsemti skysčio) ir verdame maždaug 10-12 minučių. Nukeliame nuo ugnies ir palekame dar 5 minutėms.
5. Išvirusius kiaušinius išimame ir atvėsiname. Kai jau kiaušiniai atvės, išvyniojame juos ir nuimame svogūnų lukštus. Jeigu norisi suteikti jiems blizgesį, pilnai jiems nudžiuvus ištepame nedideliu kiekiu aliejaus.
6. Dažome mėlynėmis: Į puodą supilame mėlynių uogienę, sudedame kiaušinius ir užpilame vandeniu (kiaušiniai turi būti pilnai apsemti skysčio). Verdame maždaug 10-12 minučių. Nukeliame nuo ugnies bei paliekame dar 5 minutėms.
7. Išvirusius kiaušinius išimame, padedame ant servetėlės (jeigu norisi tolygios spalvos - netriname ir neliečiame kiaušinių iki kol atvės - galima pažeisti dažus).
8. Jeigu norisi suteikti jiems blizgesį, visiškai jiems nudžiuvus ištepame nedideliu kiekiu aliejaus.
Ingredientai
- kiaušiniai
- Dažymui svogūnų lukštais:
- svogūnai lukštai (mažiausia 1 vidutiniško dydžio svogūno lukšto 1 kiaušiniui nudažyti)
- actas: 2 valgomųjų šaukštų
- storas siūlas
- Dažymui mėlynėmis
- mėlynių uogienė: 250 gramų
1. Pirmiausia nuplauname kiaušinius muiluotu vandeniu, kad pašalintume riebalus nuo jų paviršiaus ir paliekame ant stalo, kad sušiltų bei išdžiūtų.
2. Dažome svogūnų lukštais: Svogūnų lukštus bei actą užpilame nedideliu kiekiu vandens ir verdame ant silpnos ugnies maždaug 5 minutes.
3. Atvėsiname ir išgriebiame svogūnų lukštus. Kiaušinius apdėliojame svogūnų lukštais ir apvyniojame siūlu, kad laikytųsi ir verdant nenukristų.
4. Įdedame paruoštus kiaušinius bei likusius svogūnų lukštus į svogūnų lukštu nuovirą (jie turi būti pilnai apsemti skysčio) ir verdame maždaug 10-12 minučių. Nukeliame nuo ugnies ir palekame dar 5 minutėms.
5. Išvirusius kiaušinius išimame ir atvėsiname. Kai jau kiaušiniai atvės, išvyniojame juos ir nuimame svogūnų lukštus. Jeigu norisi suteikti jiems blizgesį, pilnai jiems nudžiuvus ištepame nedideliu kiekiu aliejaus.
6. Dažome mėlynėmis: Į puodą supilame mėlynių uogienę, sudedame kiaušinius ir užpilame vandeniu (kiaušiniai turi būti pilnai apsemti skysčio). Verdame maždaug 10-12 minučių. Nukeliame nuo ugnies bei paliekame dar 5 minutėms.
7. Išvirusius kiaušinius išimame, padedame ant servetėlės (jeigu norisi tolygios spalvos - netriname ir neliečiame kiaušinių iki kol atvės - galima pažeisti dažus).
8. Jeigu norisi suteikti jiems blizgesį, visiškai jiems nudžiuvus ištepame nedideliu kiekiu aliejaus.
Marmuriniai kiaušiniai. Kai atradau šį būdą, marginu tiktai taip
Žolelių ir gėlių raštais natūraliai marginti kiaušiniai
Svogūnų lukštai daro stebuklus!
Cukinijų blynai su svogūnų laiškais
Skumbrė marinuota juodoje arbatoje
Skumbrė butelyje - tikras delikatesas (skonis tarsi rūkytos)
CUKINIJŲ BLYNAI SU SVOGŪNŲ LAIŠKAIS
Vokiška kiaušinienė
Orkaitėje keptas omletas
Gurmaniškas svogūnų pagardas prie kepsnių ar mėsainių
Omletas su sūdyta lašiša
Svogūnų pyragas su sūriu
Raudonųjų svogūnų ir aitriųjų paprikų marinatas - prie daugumos mėsos patiekalų!
Lietuviški šaltibarščiai
Karšti sumuštiniai su kiaušiniais
Baravykų sriuba
Velykos namuose: 10 idėjų, kaip nudažyti kiaušinius
Dutch baby nesaldūs blynai orkaitėje su svogūnų laiškais ir fetos arba ožkų sūriu
Pikantiškas svogūnų ir kefyro marinatas vištienai
BULVINIAI BLYNAI SU ĮDARU IR APSKRUDUSIA SŪRIO PLUTELE
Troškintos vištienos blauzdelės morkų - svogūnų padaže
Trinta svogūnų laiškų ir žirnelių sriuba su imbieru bei parmezano traškučiais
Kiaušinių lietiniai su krevetėmis
Pupelių salotos su šprotais, kiaušiniais ir konservuotais kukurūzais