Virtinukai su grybų įdaru

Kategorija: Grybų patiekalai


Virtinukai su grybų įdaru

Paskelbė:
16 Gruodžio 2019

INGREDIENTAI

  • Miltai    350 g    tešlai
  • Kiaušiniai    1 vnt.    tešlai
  • Druska    1 arbat. š.    žiupsnelis tešlai ir 1 arbat. š. įdarui
  • Grybai    500 g    šviežių grybų kepurėlės - įdarui
  • Sviestas    2 valg. š.    įdarui

KAIP GAMINTI


1. Miltus persijokite ant lentos, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, įpilkite 2–3 šaukštus labai šalto vandens (galima palaikyti šaldymo kameroje) ir minkykite tol, kol tešla nebelips prie rankų. Tada ją suspauskite į vieną gabalą, įvyniokite į drėgną skepetą, palaikykite šaltai, kad sustingtų, ir tik tada kočiokite.
2. Paruoškite įdarą: grybus gerai nuplaukite, stambesnius supjaustykite, smulkesnius palikite sveikus. Puode išlydykite sviestą, sudėkite grybus, pasūdykite ir troškinkite, kol išgaruos visas skystis. Ataušusią masę sukapokite.
3. Iš plonai iškočiotos tešlos stikline išspauskite skritulius, ant kiekvieno uždėkite po šaukštą įdaro ir gerai užspaudykite kraštelius.
4. Paruoštus virtinius dėkite į verdantį pasūdytą vandenį. Kai iškils į paviršių, pavirkite dar 5 min. ir išgriebkite.
5. Virtinukus skanu valgyti su sviesto, grietinės ar svogūnų padažu.  
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: