Skani silkė su džiovintais grybais (baravykais)
Kategorija: Žuvies patiekalai
Ingredientai
- silkės: 1 (dvi puselės)
- džiovinti grybai (baravykai): 5
- svogūnai: 1
- kvapieji pipirai: 4 grūdelių
- lauro lapai: 1
- aliejus (kepimui)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia džiovintus grybus (baravykus) pamerkiame kelioms valandoms į šaltą vandenį.
2. Jeigu grybus džiovinotės ne patys, tai išmirkusius juos dar nuplauname po šaltu vandeniu ir itin kruopščiai nuplauname kepurėles. Visa tai darome tam, kad nebūtų prilipusių žemių.
3. Atsargiai nupilame vandenį kuriame mirko grybai į nedidelį puodą.
4. Sudedame grybus ir verdame ant nedidelės kaitros maždaug 50 minučių.
5. Išvirtus grybus pravėsiname ir sumalame.
6. Svogūną smulkiai supjaustome ir pakepame. Taip pat iškart sudedame kvepiančiųjų pipirų grūdelius ir lauro lapą. Jeigu savo virtuvėje neturite kvepiančių pipirų, tai vietoje jų galima naudoti maltų pipirų mišinį, tik juos beriame pačioje kepimo pabaigoje.
7. Kai jau svogūnai tampa skaidrūs, sudedame maltus grybus ir dar pakepame.
8. Įpilame šiek tiek skysčio kuriame virė grybai ir dar troškiname neuždengtoje keptuvėje, kol skystis išgaruos.
9. Atvėsusį garnyrą uždedame ant pjaustytos ir į serviravimo indą sudėtos silkės.
10. Šiame patiekale druskos dėti visai nereikia, nes pačioje silkėje jos šiek tiek jau bus. Žinoma, jeigu Jūsų turime silkė pasitaikė labai sūri, tai pamerkiame ją valandai į pieną.