Kiaušinienė - omletas su grūdėta varške keptuvėje
Kategorija: Užkandžių receptai

Ingredientai
- kiaušiniai: 6
- cukrus: žiupsnelio
- druska: žiupsnelio
- grūdėta varškė: 3 valgomųjų šaukštų
- miltai: 3 valgomųjų šaukštų
- lydytas sviestas: 2 valgomųjų šaukštų
- pienas: 0,5 stiklinės
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių kiaušinius gerai išplakite su cukrumi bei druska.
2. Tuomet sudėkite varškę, miltus ir išplakite.
3. Lengvai palydykite sviestą bei sudėkite į plakinį.
4. Tada pilkite pieną ir viską išplakite.
5. Kepkite keptuvėje (iš abiejų pusių, kol iškeps - blyną, prieš apversdamos, padalinkite į kelias dalis, kad būtų lengviau apversti) arba orkaitėje (180 laipsnių temperatūroje maždaug pusvalandį).
6. Padažui galite pasirinkti lydytą sviestą su grietine.
7. Pastebėjimas: Jei ryte pusryčiauju viena, tuomet visus nurodytus ingredientų kiekius padalinu iš 3 ir gaunu pakankamai greitus bei sočius pusryčius.
Panašūs receptai

Tobuli pusryčiai: Kiaušinienė ar omletas? Fritata!

Prancūziški kepti rageliai su sūriu ir kumpiu

Omletas orkaitėje su varške ir daržovėmis

Užkandėlė su rūkyta lašiša ant iceberg salotų lapų

Graikiškas omletas su vyšniniais pomidorais, alyvuogėmis ir feta sūriu

Sotus omletas su dešrelėmis

Sumuštinis - skrebutis su smidrais, varške ir kiaušiniais

Trapūs varškiniai žagarėliai

Pilno grūdo duonos sumuštinis su grūdėta varške ir lašiša

Prancūziškas skrebutis su karamelizuotais abrikosais

Sausianiai: varškės "Skarelės" su uogienė

Plakta kiaušinienė kitaip su dešrelėmis, pienu ir sūriu