Kiaušinienė - omletas su grūdėta varške keptuvėje

Kategorija: Užkandžių receptai


Kiaušinienė - omletas su grūdėta varške keptuvėje

Paskelbė:

Ingredientai

  • kiaušiniai: 6
  • cukrus: žiupsnelio
  • druska: žiupsnelio
  • grūdėta varškė: 3 valgomųjų šaukštų
  • miltai: 3 valgomųjų šaukštų
  • lydytas sviestas: 2 valgomųjų šaukštų
  • pienas: 0,5 stiklinės


Recepto paruošimas

1. Iš pradžių kiaušinius gerai išplakite su cukrumi bei druska.

2. Tuomet sudėkite varškę, miltus ir išplakite.

3. Lengvai palydykite sviestą bei sudėkite į plakinį.

4. Tada pilkite pieną ir viską išplakite.

5. Kepkite keptuvėje (iš abiejų pusių, kol iškeps - blyną, prieš apversdamos, padalinkite į kelias dalis, kad būtų lengviau apversti) arba orkaitėje (180 laipsnių temperatūroje maždaug pusvalandį).

6. Padažui galite pasirinkti lydytą sviestą su grietine.

7. Pastebėjimas: Jei ryte pusryčiauju viena, tuomet visus nurodytus ingredientų kiekius padalinu iš 3 ir gaunu pakankamai greitus bei sočius pusryčius.