Jūros gėrybių krepšeliai su aštriu sriracha padažu
Kategorija: Užkandžių receptai

Ingredientai
- Viso grūdo duona: 5 riekelės
- Maži pomidoriukai: saujelė
- Kaparėliai: 1 a.š.
- Jūros gėrybės (aliejuje): 100 g
- Svogūnų laiškai: šiek tiek
- Majonezas: 2 a.š.
- Sriracha padažas: 1 a.š.
- Druska: pagal skonį
- Pipirai: pagal skonį
Recepto paruošimas
1. Paruoškite duoną: nupjaukite duonos riekelių kraštelius.
2. Kiekvieną riekelę įspauskite į keksiukų formelę, suformuodami krepšelį.
3. Kepkite 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių, kol taps traškūs.
4. Paruoškite daržoves: smulkiai supjaustykite pomidoriukus ir sudėkite į dubenį.
5. Įdėkite kaparėlius, pagardinkite druska bei pipirais ir gerai išmaišykite.
6. Taip pat atskirai susmulkinkite svogūnų laiškus.
7. Paruoškite padažą: sumaišykite majonezą su sriracha padažu, kol gausite vienalytę masę.
8. Surinkite krepšelius: išimkite iškeptus duonos krepšelius iš orkaitės.
9. Kiekvieno krepšelio vidų ištepkite nedideliu kiekiu paruošto padažo.
10. Įdėkite pomidorų ir kaparėlių mišinį, jūros gėrybes ir pabarstykite svogūnų laiškais.
11. Ant viršaus užpilkite likusį padažą.
12. Santrauka: Jūros gėrybių krepšeliai su aštriu sriracha padažu – tai gardus ir lengvai paruošiamas užkandis, puikiai tinkantis tiek kasdieniam stalui, tiek šventinei progai. Traškūs duonos krepšeliai, sultingi pomidorai, aromatingi kaparėliai ir pikantiškas padažas sukuria harmoningą skonio derinį, kuris pradžiugins kiekvieną gurmaną.
Panašūs receptai











