Krevetės Kūčioms - Česnakinių krevečių ir daržovių iešmeliai
Kategorija: Žuvies ir jūrų gėrybių patiekalai / Užkandžių receptai
Ingredientai
- tigrinės krevetės: 300 gramų
- aliejus (kepimui)
- česnakas: 2 skiltelių
- druska
- pipirai
- cukinijos: 1 (nedidelės)
- morkos: 1 (nedidelės)
- raudonosios paprikos: 1 (nedidelės)
- pievagrybiai: 12 (nedidelių)
- citrinos: 1
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia krevetes atlaidinkite.
2. Daržoves supjaustykite norimo dydžio gabaliukais, sumaišykite su 1 valgomuoju šaukštu aliejaus, druska ir pipirais.
3. Daržoves paskleiskite ant kepimo skardos ir kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 10-15 minučių.
4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite krevetes ir maišydami kepkite keletą minučių.
5. Į keptuvę įtarkuokite česnaką, berkite druskos bei pipirų. Kepkite dar keletą minučių.
6. Ant iešmelių suverkite krevetes ir daržoves.
7. Patiekite su citrina ir skanaukite!
Panašūs receptai
Krevetės Kūčioms - česnakinių krevečių ir daržovių iešmeliai
Kokosinė daržovių sriuba su krevetėmis
Šiltos daržovių salotos su krevetėmis
Krevetės su česnaku ir čili
Orkaitėje keptos tortilijos su krevetėmis
Vištienos ir krevečių apkepėlė
Česnakinės krevetės
Krevetės balto vyno padaže (keptuvėje)
Krevetės, kurių neįmanoma pamiršti
Krevetės
New Orlean’o stiliaus krevetės
KREVETĖMIS ĮDARYTI PIEVAGRYBIAI