Kreminė porų ir bulvių sriuba su grietinėle
Kategorija: Sriubos
Ingredientai
- porai: 3
- bulvės: 4-5
- svogūnai: 1
- vanduo: 1 litro
- alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto
- sviestas: 1 valgomojo šaukšto
- grietinėlė: 100 mililitrų
- druska: pagal skonį
- juodieji pipirai: žiupsnio
- petražolių lapeliai: kelių
- rūkytos paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia porus nuplaukite ir supjaustykite žiedais.
2. Tuomet nulupkite svogūną.
3. Bulves nuskuskite.
4. Svogūną supjaustykite smulkiais gabaliukais.
5. Bulves supjaustykite kubeliais.
6. Tada puode ištirpinkite sviestą, supilkite aliejų ir pakaitinkite.
7. Suberkite svogūnus, porus ir bulves. Pakepinkite kelias minutes.
8. Tada supilkite vandenį, berkite druskos bei pipirų.
9. Pavirkite maždaug 15-20 minučių.
10. Po to sriubą sutrinkite maisto smulkintuvu.
11. Įpilkite grietinėlės ir užkaitinkite iki virimo.
12. Tada pilstykite į dubenėlius, pabarstykite rūkytos paprikos milteliais ir petražolių lapeliais. Skanaukite!
Raktažodžiai:
Sriubos, Kreminė sriuba, Porų sriuba, Bulvių sriuba, Kreminė porų sriuba, Kreminė bulvių sriuba
Trinta smidrų sriuba
Kokosinė daržovių sriuba su krevetėmis
Trinta baravykų sriuba su perlinėmis kruopomis
Kreminė miško grybų sriuba
Pievagrybių sriuba su makaronais ir grietinėle
LAŠIŠOS SRIUBA
Bulvienė su džiovintais grybais
Šiupininė sriuba
Burokėlių sriuba su džiovintais baravykais
Grybų sriuba su sorų kruopomis
Paprasta ir skani voveraičių sriuba su ryžiais
TRINTA PIEVAGRYBIŲ SRIUBA PAGAL JELENĄ
Daržovių sriuba su lydytu sūreliu ir kukuliais
Burokėlių sriuba
Grybų sriuba su miežinėmis kruopomis
Virtų miško grybų sriuba su šonine ir lydytu sūreliu
Trinta paprikų sriuba
LAŠIŠOS SRIUBA SU DARŽOVĖMIS IR GRIETINĖLE
Kaimiška žuvienė su ryžiais
Trinta pievagrybių sriuba su grietinėle
Trinta tiršta avinžirnių sriuba su daržovėmis
Veganiška trinta raugintų agurkų sriuba
Pomidorų sriuba su lęšiais - viena skaniausių sriubų!
VIŠTIENOS IR LĘŠIŲ SRIUBA