Kreminė porų ir bulvių sriuba su grietinėle

Kategorija: Sriubos


Kreminė porų ir bulvių sriuba su grietinėle

Paskelbė:
30 Spalio 2024

Ingredientai

  • porai: 3
  • bulvės: 4-5
  • svogūnai: 1
  • vanduo: 1 litro
  • alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto
  • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
  • grietinėlė: 100 mililitrų
  • druska: pagal skonį
  • juodieji pipirai: žiupsnio
  • petražolių lapeliai: kelių
  • rūkytos paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio



Recepto paruošimas

1. Pirmiausia porus nuplaukite ir supjaustykite žiedais.

2. Tuomet nulupkite svogūną.

3. Bulves nuskuskite.

4. Svogūną supjaustykite smulkiais gabaliukais.

5. Bulves supjaustykite kubeliais.

6. Tada puode ištirpinkite sviestą, supilkite aliejų ir pakaitinkite.

7. Suberkite svogūnus, porus ir bulves. Pakepinkite kelias minutes.

8. Tada supilkite vandenį, berkite druskos bei pipirų.

9. Pavirkite maždaug 15-20 minučių.

10. Po to sriubą sutrinkite maisto smulkintuvu.

11. Įpilkite grietinėlės ir užkaitinkite iki virimo.

12. Tada pilstykite į dubenėlius, pabarstykite rūkytos paprikos milteliais ir petražolių lapeliais. Skanaukite!


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: