Salotos su vištienos šlaunelių mėsa, daržovėmis skrebučiais ir sūriu
Kategorija: Salotų, mišrainių receptai

Ingredientai
- vištienos šlaunelės be kaulo ir odos: 2
- "Iceberg" salotos: 3 lapų
- vyšniniai pomidorai: ~4-5
- trumpavaisiai agurkai: 1
- fermentinis sūris: 20 gramų (arba kietasis)
- batonas: 1-2 riekelių
- majonezas: 1 valgomojo šaukšto
- Vorčesterio padažas: 1 valgomojo šaukšto
- druska
- pipirai
- vištienos prieskoniai
1. Iš pradžių vištieną pabarstykite druska, pipirais ir vištienos prieskoniais, taip pat apipilkite Vorčesterio padažu.
2. Palikite pasimarinuoti maždaug 20-30 minučių.
3. Tuomet batoną supjaustykite nedideliais kubeliais ir paskrudinkite sausoje keptuvėje, vis pamaišydami, kad apskrustų visos pusės.
4. Pasimarinavusią vištieną pakepkite keptuvėje, po maždaug 7 minutes iš abiejų pusių.
5. Per tą laiką, kol kepa vištiena, į lėkštę suplėšykite salotų lapus, ten pat suberkite pomidoriukus, padalintus į keturias dalis ir supjaustytą agurką.
6. Tada majonezą sumaišykite su 2-3 arbatiniais šaukšteliais vandens ir gerai išmaišykite, kad gautumėte skystesnį padažą.
7. Gautu padažu apliekite salotas.
8. Ant viršaus suberkite sutarkuotą sūrį, dėkite iškepusius vištienos gabaliukus ir užberkite skrudintą batoną. Skanaukite! :)
9. Santrauka: Šios salotos su vištienos šlaunelių mėsa, daržovėmis, skrebučiais ir sūriu yra lengvai paruošiamos ir puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei. Naudojant įvairias ingredientų alternatyvas, galite pritaikyti receptą pagal savo skonį ir mitybos poreikius. Patiekalo kalorijų kiekis yra apie 400 kcal vienoje porcijoje, todėl jis yra sotus, bet ne per daug kaloringas pasirinkimas.
Panašūs receptai











