salotos su pupelėmis, pievagrybiais ir vištiena

Sočios, labai gardžios vištienos salotos, idealiai tinkančios ne tik šventėms, bet ir ant įprasto kasdienio stalo. Man jos tikrai karališkos, nes tiesiog tokios skanios. Būtinai pamėginkite!
Ingredientai:
- vištienos filė: 300 gramų
- virtos arba konservuotos raudonosios pupelės: 250 gramų (tinka ir baltos)
- marinuoti pievagrybiai: 300 gramų (silpnai rūgščių)
- graikiški riešutai: 50 gramų
- mėlynieji svogūnai: 1
- švieži krapai: 1 saujos
- druska: pagal skonį
- kario prieskoniai: 1 arbatinio šaukštelio
- majonezas: 2 valgomųjų šaukštų (arba grietinė)
- Svogūnų marinatui:
- verdantis vanduo: 0,5 valgomojo šaukšto
- buolių actas: 2 valgomųjų šaukštų (arba 9% actas)
- cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
- druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
Recepto Instrukcijos:
- Iš pradžių vištienos filė nuplauname po šaltu vandeniu ir nusausiname popieriniu rankšluosčiu.
- Vištieną įtriname druska bei kario prieskoniais iš abiejų pusių.
- Įkaitiname augalinį aliejų keptuvėje ir įdedame paruoštą vištienos filė, kepame po maždaug 2 minutes kiekvieną pusę.
- Paskui įpilame į keptuvę pusę stiklinės verdančio vandens, uždengiame dangčiu ir dar kepame maždaug 15-20 min.
- Iškepusią vištieną atvėsiname ir supjaustome mažais gabaliukais.
- Marinuokite svogūną: Supjaustome svogūną nedideliais kubeliais.
- Į indelį sudedame supjaustytą kubeliais svogūną, įberiame cukraus, druskos, įpilame acto ir verdančio vandens, išmaišome ir paliekame marinuotis maždaug 15 minučių.
- Sausoje keptuvėje paskrudiname graikinius riešutus.
- Pravėsusius riešutus smulkiai sukapojame peiliu (bet ne iki miltų).
- Į dubenį sudedame supjaustytus pievagrybius, vištieną, nuspaustus marinuotas svogūnus, pupeles, susmulkintus riešutus ir krapus.
- Įdedame majonezo arba grietinės ir viską gerai išmaišome. Lepinamės!
Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
Šaltinis:
O čia labai skanu! :)

Kokias košes valgyti, jei norite sumažinti cholesterolio kiekį ir kūno apimtis

Greitas kiaulienos troškinys su pupelėmis

Kiaušinius dažome natūraliai

mišrainė su pupelėmis ir kumpiu

D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas

Šniceliai su balta duona ir padažu

Keptuvėje keptos kepenėlės su pievagrybiais ir svogūnais

Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?

Silkė su grybais ir pupelėmis - receptas plinta kaip virusas

Keptų morkų mišrainė su voveraitėmis - privalo būti ant Kūčių stalo!

Ko daugiau žuvys teikia – naudos ar žalos, atsako mokslininkai

Beprotiškai skanus užkandis iš lavašo.

3 geriausi naminių saldainių paruošimo receptai!

GUDRYBĖS, KAD BULVIŲ KOŠĖ BŪTŲ PASAKIŠKAI SKANI

Labai skanios spurgos

JAUTIENOS STEIKAS SU DARŽOVĖMIS

JAUTIENOS GULIAŠAS SU PUPELĖMIS IR MARINUOTAIS AGURKAIS

JAUTIENOS TROŠKINYS SU BULVĖMIS IR PUPELĖMIS

JAUTIENOS TROŠKINYS SU PIEVAGRYBIAIS

BUROKĖLIŲ SRIUBA SU PUPELĖMIS IR DŽIOVINTAIS BARAVYKAIS

Rauginti kopūstai pagal Darių ir Karoliną

KREVEČIŲ SALOTOS SU APELSINAIS IR LAPKOTINIU SALIERU

Šventėms – tortas „Snickers“

Šašlykai greituoju būdu..