salotos su pupelėmis, pievagrybiais ir vištiena
Kategorija: Salotos, mišrainės
Sočios, labai gardžios vištienos salotos, idealiai tinkančios ne tik šventėms, bet ir ant įprasto kasdienio stalo. Man jos tikrai karališkos, nes tiesiog tokios skanios. Būtinai pamėginkite!
Ingredientai:
- vištienos filė: 300 gramų
- virtos arba konservuotos raudonosios pupelės: 250 gramų (tinka ir baltos)
- marinuoti pievagrybiai: 300 gramų (silpnai rūgščių)
- graikiški riešutai: 50 gramų
- mėlynieji svogūnai: 1
- švieži krapai: 1 saujos
- druska: pagal skonį
- kario prieskoniai: 1 arbatinio šaukštelio
- majonezas: 2 valgomųjų šaukštų (arba grietinė)
- Svogūnų marinatui:
- verdantis vanduo: 0,5 valgomojo šaukšto
- buolių actas: 2 valgomųjų šaukštų (arba 9% actas)
- cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
- druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
Recepto Instrukcijos:
- Iš pradžių vištienos filė nuplauname po šaltu vandeniu ir nusausiname popieriniu rankšluosčiu.
- Vištieną įtriname druska bei kario prieskoniais iš abiejų pusių.
- Įkaitiname augalinį aliejų keptuvėje ir įdedame paruoštą vištienos filė, kepame po maždaug 2 minutes kiekvieną pusę.
- Paskui įpilame į keptuvę pusę stiklinės verdančio vandens, uždengiame dangčiu ir dar kepame maždaug 15-20 min.
- Iškepusią vištieną atvėsiname ir supjaustome mažais gabaliukais.
- Marinuokite svogūną: Supjaustome svogūną nedideliais kubeliais.
- Į indelį sudedame supjaustytą kubeliais svogūną, įberiame cukraus, druskos, įpilame acto ir verdančio vandens, išmaišome ir paliekame marinuotis maždaug 15 minučių.
- Sausoje keptuvėje paskrudiname graikinius riešutus.
- Pravėsusius riešutus smulkiai sukapojame peiliu (bet ne iki miltų).
- Į dubenį sudedame supjaustytus pievagrybius, vištieną, nuspaustus marinuotas svogūnus, pupeles, susmulkintus riešutus ir krapus.
- Įdedame majonezo arba grietinės ir viską gerai išmaišome. Lepinamės!
mišrainė su pupelėmis ir kumpiu
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Ko daugiau žuvys teikia – naudos ar žalos, atsako mokslininkai
Kiaušinius dažome natūraliai
Šventėms – tortas „Snickers“
Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?
Silkė su grybais ir pupelėmis - receptas plinta kaip virusas
KREVEČIŲ SALOTOS SU APELSINAIS IR LAPKOTINIU SALIERU
BUROKĖLIŲ SRIUBA SU PUPELĖMIS IR DŽIOVINTAIS BARAVYKAIS
JAUTIENOS TROŠKINYS SU PIEVAGRYBIAIS
Kokias košes valgyti, jei norite sumažinti cholesterolio kiekį ir kūno apimtis
JAUTIENOS TROŠKINYS SU BULVĖMIS IR PUPELĖMIS
Beprotiškai skanus užkandis iš lavašo.
3 geriausi naminių saldainių paruošimo receptai!
JAUTIENOS GULIAŠAS SU PUPELĖMIS IR MARINUOTAIS AGURKAIS
JAUTIENOS STEIKAS SU DARŽOVĖMIS
Greitas kiaulienos troškinys su pupelėmis
GUDRYBĖS, KAD BULVIŲ KOŠĖ BŪTŲ PASAKIŠKAI SKANI
Keptų morkų mišrainė su voveraitėmis - privalo būti ant Kūčių stalo!
Šašlykai greituoju būdu..
Labai skanios spurgos
Keptuvėje keptos kepenėlės su pievagrybiais ir svogūnais
Šniceliai su balta duona ir padažu
Rauginti kopūstai pagal Darių ir Karoliną