Aštrios korėjietiškos morkos su čili

Kategorija: Salotos, mišrainės


Aštrios korėjietiškos morkos su čili

Paskelbė:
28 Spalio 2024

Ingredientai

  • Morkos: 1 kg
  • Česnakas: 8–10 skiltelių
  • Paprikos milteliai: 1 a. š.
  • Čili: žiupsnelis (arba pagal skonį)
  • Kalendra: 0,5 a. š.
  • Aliejus: 150 ml
  • Ryžių actas: 60 ml
  • Cukrus: 40 g
  • Druska: 20 g
  • Svogūnas: 0,5 vnt.
  • Sezamo sėklos (nebūtina): 1 v. š.



Recepto paruošimas

1. Sutarkuokite morkas plonais šiaudeliais.

2. Sudėkite į dubenį ir įberkite druską, cukrų, kalendrą, paprikos miltelius bei smulkintą česnaką.

3. Supilkite actą ir švelniai išmaišykite.

4. Įkaitinkite aliejų keptuvėje ir įdėkite pusę svogūno. Kaitinkite tol, kol svogūnas pradės ruduoti.

5. Išimkite svogūną (jo nebeprireiks).

6. Karštą aliejų supilkite ant morkų mišinio ir viską gerai išmaišykite. Galite pridėti sezamo sėklų, jei norite.

7. Laikykite šaldytuve iki 3 savaičių

8. Santrauka: Korėjietiškos morkos yra sveikas ir skanus užkandis, kuris puikiai tinka tiek kaip garnyras, tiek kaip pagrindinis ingredientas įvairiems patiekalams. Jas lengva paruošti, o skonis išlieka ilgai, todėl tai puikus pasirinkimas tiems, kas mėgsta sveiką, lengvai pagaminamą maistą.


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: