Salotos su lašiša, apelsinais, granatų sėklomis ir medaus užpilu

Kategorija: Salotos, mišrainės


Salotos su lašiša, apelsinais, granatų sėklomis ir medaus užpilu

Paskelbė:
24 Kovo 2024

Ingredientai

  • "Iceberg" salotos: 0,5
  • lašišos filė: 250 gramų
  • apelsinai: 1
  • agurkai: 1
  • granato vaisiai: ketvirtadalio
  • druska: pagal skonį
  • citrininiai pipirai: žiupsnio
Užpilui:
  • alyvuogių aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
  • apelsino sultys: iš 0,5 vnt.
  • citrinos sultys: iš 0,5 vnt.
  • medus: 1 valgomojo šaukšto
  • druska: žiupsnio


Recepto paruošimas

1. Iš pradžių orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros.

2. Tuomet lašišos filė pabarstykite druska ir citrininiais pipirais.

3. Dėkite ant kepimo popieriaus ir sulankstykite vokelį.

4. Kepkite maždaug 15 minučių įkaitintoje orkaitėje.

5. Salotą supjaustykite ruoželiais, agurką griežinėliais, svogūną tiesiog pusžiedžiais.

6. Tada apelsiną nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis.

7. Granato sėklas išskirstykite.

8. Į lėkštę dėkite salotų, agurko, apelsino, svogūno ir granatų.

9. Po to iškepusią lašišą paskirstykite į nedidelius gabaliukus. Berkite į lėkštę ant salotų.

10. Paskui apšlakstykite padažu, kurį sumaišykite iš aliejaus, druskos, apelsino ir citrinos sulčių, bei medaus.

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: