Super skanios karštos lašišos salotos su saldžiarūgščiu užpilu
Kategorija: Salotos, mišrainės
Lašiša tai super švelni žuvis, kurią itin lengva pamėgti kiekvienam. Mūsų šeimoje dažnokai gaminame įvairius patiekalus su lašiša, nes ja galima eksperimentuoti kiek tik norisi. Šios dienos pietums nuostabios salotos, kurias giria visi.
1. Iš pradžių užpilui visus ingredientus sumaišome iki vientisos masės ir padedame į šaldytuvą kol prireiks. Ragaujame ir koreguojame proporcijas pagal savo skonį, padažas turi gautis saldžiarūgštis.
2. Pasigaminkite marinatą lašišai: Garstyčias sumaišykite su medumi, citrinos sultimis, druska ir pipirais. Ištepkite lašišą ir palikite kelioms minutėms pasimarinuoti.
3. Po to į keptuvę pilkite šlakelį aliejaus ir iškepkite lašišos pjausnius.
4. Paskui keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir lengvai apkepinkite pomidorus.
5. Tada į lėkštes lygiomis dalimis dėkite salotų mišinio, keptus pomidorus ir dėkite dar karštą lašišą.
6. Apšlakstykite pasigamintu užpilu. Patiekite ir skanaukite!
7. Patarimas: Jeigu turimas medus yra sukietėjęs - pašildome jį trumpai.
Ingredientai
- salotų mišinys: 2 saujų
- lašišos pjausniai su oda: 2
- citrinos sultys: 2 šaukštų
- skystas medus: 2 šaukštų (naudoju "Brolių medus" produkciją)
- "Dižono" garstyčios: 2 šaukštų
- vyšniniai pomidorai: 1 saujos
- druska: žiupsnelio
- malti pipirai: žiupsnelio
- Užpilui:
- medus: 2 šaukštų
- citrinos sultys: iš 0,5 vnt.
- alyvuogių aliejus: 2 šaukštų
- čili pipiro drožlės: žiupsnelio
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių užpilui visus ingredientus sumaišome iki vientisos masės ir padedame į šaldytuvą kol prireiks. Ragaujame ir koreguojame proporcijas pagal savo skonį, padažas turi gautis saldžiarūgštis.
2. Pasigaminkite marinatą lašišai: Garstyčias sumaišykite su medumi, citrinos sultimis, druska ir pipirais. Ištepkite lašišą ir palikite kelioms minutėms pasimarinuoti.
3. Po to į keptuvę pilkite šlakelį aliejaus ir iškepkite lašišos pjausnius.
4. Paskui keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir lengvai apkepinkite pomidorus.
5. Tada į lėkštes lygiomis dalimis dėkite salotų mišinio, keptus pomidorus ir dėkite dar karštą lašišą.
6. Apšlakstykite pasigamintu užpilu. Patiekite ir skanaukite!
7. Patarimas: Jeigu turimas medus yra sukietėjęs - pašildome jį trumpai.
Raktažodžiai:
salotos, lasisa, medus, garstycios, pomidorai, druska, pipirai, malti pipirai, skystas medus, citrinos sultys, cili pipiro drozles, salotu misinys
karštos lašišos salotos su saldžiarūgščiu užpilu
Gaivios salotos su feta sūriu ir pomidorais
DARŽOVIŲ SALOTOS SU TUNU IR AGUONŲ UŽPILU
SALOTOS SU BAKLAŽANAIS
Superinio skonio glazūruota lašiša - Kūčioms arba Kalėdoms!
Jūros kopūstų ir morkų salotos
Gaivios salotos su kepta lašiša
SALOTOS SU FETA SŪRIU
ORKAITĖJE KEPTA LAŠIŠA SU GARSTYČIOMIS IR ČESNAKU
Kepti bananai su medumi
TRADICINĖS CEZARIO SALOTOS BE MĖSOS
Žaliavalgiškos kiniško kopūsto ir agurkų salotos
Gaivios salierų salotos
Tuno salotos - per 15 minučių
Lašišos vėrinukai, kuriems neįmanoma atsispirti
Kepti ryžiai su daržovėmis ir lašiša
TRADICINĖS GRAIKIŠKOS SALOTOS
Lašiša kepta ant grotelių
Lašiša kamado grilio kepsninėje ant medinių lentelių
SALOTOS SU VIŠTIENOS KRŪTINĖLE IR JOGURTO PADAŽU
ŽALIOSIOS SALOTOS SU LAŠIŠA
Bruschetta su kumpiu ir daržovėmis
Lašiša grietinėlės padaže su špinatais ir pomidorais
Vištienos salotos su obuoliais