Super skanios karštos lašišos salotos su saldžiarūgščiu užpilu

Lašiša tai super švelni žuvis, kurią itin lengva pamėgti kiekvienam. Mūsų šeimoje dažnokai gaminame įvairius patiekalus su lašiša, nes ja galima eksperimentuoti kiek tik norisi. Šios dienos pietums nuostabios salotos, kurias giria visi.
1. Iš pradžių užpilui visus ingredientus sumaišome iki vientisos masės ir padedame į šaldytuvą kol prireiks. Ragaujame ir koreguojame proporcijas pagal savo skonį, padažas turi gautis saldžiarūgštis.
2. Pasigaminkite marinatą lašišai: Garstyčias sumaišykite su medumi, citrinos sultimis, druska ir pipirais. Ištepkite lašišą ir palikite kelioms minutėms pasimarinuoti.
3. Po to į keptuvę pilkite šlakelį aliejaus ir iškepkite lašišos pjausnius.
4. Paskui keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir lengvai apkepinkite pomidorus.
5. Tada į lėkštes lygiomis dalimis dėkite salotų mišinio, keptus pomidorus ir dėkite dar karštą lašišą.
6. Apšlakstykite pasigamintu užpilu. Patiekite ir skanaukite!
7. Patarimas: Jeigu turimas medus yra sukietėjęs - pašildome jį trumpai.
Ingredientai
- salotų mišinys: 2 saujų
- lašišos pjausniai su oda: 2
- citrinos sultys: 2 šaukštų
- skystas medus: 2 šaukštų (naudoju "Brolių medus" produkciją)
- "Dižono" garstyčios: 2 šaukštų
- vyšniniai pomidorai: 1 saujos
- druska: žiupsnelio
- malti pipirai: žiupsnelio
- Užpilui:
- medus: 2 šaukštų
- citrinos sultys: iš 0,5 vnt.
- alyvuogių aliejus: 2 šaukštų
- čili pipiro drožlės: žiupsnelio
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių užpilui visus ingredientus sumaišome iki vientisos masės ir padedame į šaldytuvą kol prireiks. Ragaujame ir koreguojame proporcijas pagal savo skonį, padažas turi gautis saldžiarūgštis.
2. Pasigaminkite marinatą lašišai: Garstyčias sumaišykite su medumi, citrinos sultimis, druska ir pipirais. Ištepkite lašišą ir palikite kelioms minutėms pasimarinuoti.
3. Po to į keptuvę pilkite šlakelį aliejaus ir iškepkite lašišos pjausnius.
4. Paskui keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir lengvai apkepinkite pomidorus.
5. Tada į lėkštes lygiomis dalimis dėkite salotų mišinio, keptus pomidorus ir dėkite dar karštą lašišą.
6. Apšlakstykite pasigamintu užpilu. Patiekite ir skanaukite!
7. Patarimas: Jeigu turimas medus yra sukietėjęs - pašildome jį trumpai.
Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
Šaltinis:
Raktažodžiai:
salotos lasisa medus garstycios pomidorai druska pipirai malti pipirai skystas medus citrinos sultys cili pipiro drozles salotu misinys
O čia labai skanu! :)

Kepti bananai su medumi

Lašiša grietinėlės padaže su špinatais ir pomidorais

Vištienos salotos su obuoliais

Gaivios salotos su feta sūriu ir pomidorais

Lašiša kepta ant grotelių

Tuno salotos - per 15 minučių

Kepti ryžiai su daržovėmis ir lašiša

Žaliavalgiškos kiniško kopūsto ir agurkų salotos

Jūros kopūstų ir morkų salotos

Gaivios salierų salotos

karštos lašišos salotos su saldžiarūgščiu užpilu

Lašiša kamado grilio kepsninėje ant medinių lentelių

Superinio skonio glazūruota lašiša - Kūčioms arba Kalėdoms!

Lašišos vėrinukai, kuriems neįmanoma atsispirti

Bruschetta su kumpiu ir daržovėmis

Gaivios salotos su kepta lašiša

ORKAITĖJE KEPTA LAŠIŠA SU GARSTYČIOMIS IR ČESNAKU

DARŽOVIŲ SALOTOS SU TUNU IR AGUONŲ UŽPILU

SALOTOS SU FETA SŪRIU

TRADICINĖS CEZARIO SALOTOS BE MĖSOS

TRADICINĖS GRAIKIŠKOS SALOTOS

SALOTOS SU VIŠTIENOS KRŪTINĖLE IR JOGURTO PADAŽU

SALOTOS SU BAKLAŽANAIS

ŽALIOSIOS SALOTOS SU LAŠIŠA