Violetinio kalafioro ir bolivinės balandos salotos
Kategorija: Salotos, mišrainės
Keptas žiedinis kopūstas, virta bolivinė balanda – jau pakankamai sotus ir maistingas derinys, todėl geriausia prie salotų derinti lengvesnį ir gaivesnį padažą. Citrusai – lengvumas, mėtos – gaivumas ir česnakas, suteikiantis šiek tiek pikantiškumo. Visa tai sudėjus į vieną ir gausiai pašlaksčius geros kokybės šalto spaudimo alyvuogių aliejumi, gausime tobulai salotoms tinkantį padažą. Beje, jo galima pasigaminti ir šiek tiek daugiau, nes jis pakankamai klasikinio skonio, todėl puikiai dera prie daugelio patiekalų ir (beveik) visų salotų.
1. Bolivinę balandą porą valandų pamirkome ir išverdame pasūdytame vandenyje.
2. Žiedinį kopūstą susipjaustome gražiais žiedynais dedame į kepimo popieriumi ištiestą skardą ir pašlakstome alyvuogių aliejumi, apibarstome druska, juodais pipirais ir rozmarinu. Rankomis viską permaišome ir kepame orkaitėje (180 C) 15 min arba kol gražiai apskrus.
3. Tuo tarpu pasigaminame padažą. Smulkiai sukapojame česnako skiltelės (galima išspausti), mėtos lapelius ir dedame į vieną indelį kartu su nutarkuota citrinos žievele. Įspaudžiame citrinos sultis, beriame druskos ir juodų pipirų. Išmaišome, kad druska ištirptų cirtrinos sultyse. Tada pilame aliejų ir paliekame pastovėti, kad susigertų skoniai.
4. Tada darome salotas: dedame plėšytus salotų lapus, pravėsusią bolivinę balandą, plonais pusžiedžiais pjausytą raudoną svogūną, šiek tiek pasmulkintas alyvuoges. Viską lengvai permaišome, ant viršaus dedame kepto kalafioro gabaliukus ir pilame padažo (tiek, kiek norisi). Skanaus!
5. Patarimas: Jei mėgstate mėtas ir manote, kad padaže jų trūksta, galite jomis gausiau apiberti jau paruoštas salotas.
Ingredientai
- 1 žiedinis kopūstas (vidutinio dydžio)
- 100 g salotų lapų
- 100 g bolivinės balandos
- sauja mėgstamų alyvuogių
- Pusė raudono svogūno
- Šalto spaudimo alyvuogių aliejaus
- Druskos
- Juodų pipirų
- Rozmarino
- Padažas:
- 2 skiltelės česnako
- 1 citrina
- druska
- juodi pipirai
- sauja šviežių kapotų mėtų
- 100 ml šalto spaudimo alyvuogių aliejaus
Recepto paruošimas
1. Bolivinę balandą porą valandų pamirkome ir išverdame pasūdytame vandenyje.
2. Žiedinį kopūstą susipjaustome gražiais žiedynais dedame į kepimo popieriumi ištiestą skardą ir pašlakstome alyvuogių aliejumi, apibarstome druska, juodais pipirais ir rozmarinu. Rankomis viską permaišome ir kepame orkaitėje (180 C) 15 min arba kol gražiai apskrus.
3. Tuo tarpu pasigaminame padažą. Smulkiai sukapojame česnako skiltelės (galima išspausti), mėtos lapelius ir dedame į vieną indelį kartu su nutarkuota citrinos žievele. Įspaudžiame citrinos sultis, beriame druskos ir juodų pipirų. Išmaišome, kad druska ištirptų cirtrinos sultyse. Tada pilame aliejų ir paliekame pastovėti, kad susigertų skoniai.
4. Tada darome salotas: dedame plėšytus salotų lapus, pravėsusią bolivinę balandą, plonais pusžiedžiais pjausytą raudoną svogūną, šiek tiek pasmulkintas alyvuoges. Viską lengvai permaišome, ant viršaus dedame kepto kalafioro gabaliukus ir pilame padažo (tiek, kiek norisi). Skanaus!
5. Patarimas: Jei mėgstate mėtas ir manote, kad padaže jų trūksta, galite jomis gausiau apiberti jau paruoštas salotas.
Raktažodžiai:
kopustas, ziedinis kopustas, kalafioras, salotos, balanda, alyvuoges, svogunai, rozmarinas, druska, pipirai, metos, aliejus
Medaus ir garstyčių padažas salotoms
Kepti žiediniai kopūstai džiūvėsėliuose
TRADICINĖS CEZARIO SALOTOS BE MĖSOS
Pankolio salotos
CAJUN vištienos sparneliai su bulvių ir kopūstų salotomis
Pekino kopūstų salotos su vištiena.
Salotos su mozzarella sūriu ir Pesto padažu
Kažkas naujo: Vištienos salotos su mėtomis ir agurkais
Gaivios salotos su pankoliu ir avokadu
Kopūstai, kiaušiniai, džiūvėsiai - štai ir viskas, ko reikia idealaus greito užkandžio paruošimui
JAUTIENOS STEIKAS SU DARŽOVĖMIS
Gaivios salotos su kietuoju sūriu.
SALOTOS SU BAKLAŽANAIS
Morkų sultys - nauda ir 2 receptai
Keptos bulvės ispaniškai (Patatas Bravas)
Vištienos salotos "Praha". Paprastas patiekalas
Veganiški sojų kukuliai su pievagrybiais ir sojos grietinėlės padažu
Užkandėlė su rūkyta lašiša ant iceberg salotų lapų
Tuno salotos - per 15 minučių
Kepto kalafioro mišrainė su feta sūriu
SALOTOS SU PARŪKYTA ANTIENOS FILE
Meškinio česnako pesto padažas - sviestas
Žiedinis kopūstas - kalafioras su kiaušiniu
Garnyras prie keptų šonkauliukų