Pankolio salotos
Kategorija: Salotos, mišrainės / Vegetariški / Veganiški
Pankolis tai anyžiaus bei krapo "giminaitis". Kaip žinote, pankolis labai padės viršinimui, o jo sėklų arbata yra nepakeičiamas vaistas verksmingiems kūdikiams nuo pilvuko sąrėmių. Jūsų dėmesiui noriu pateikti pačias paprasčiausias pankolio salotų receptas, pagaminamas per vos 5 minutes. Šios saltos gaunasi tokios puošnios, kad tiesiog pačios prašosi šventiniam stalui, ypač per Kalėdas arba Velykas, kai dauguma yra linkę persivalgyti, pankolis gali tapti geros savijautos ir nuostabios nuotaikos garantu.
Tokios salotos itin tinka šalia sūdytos arba rūkytos lašišos ir kitų žuvies patiekalų.
1. Pirmiausia susiruoškite salotoms reikiamus ingredientus.
2. Tada nuskabykite aplink pankolio galvas esančias gražesnes plunksnines šakeles.
3. Tuomet nuo citrinos nutarkuokite geltoną žievelės sluoksnį.
4. Pjaukite citriną pusiau ir išspauskite sultis.
5. Nupjaukite pankolio stiebus virš atsišakojimų. Likusius pankolio stiebus bei galvas smulkiai supjaustykite juostelėmis, tarsi kopūstą. Aš pati pjaustymui mėgstamu naudoti mandoliną - lentelę su lygiagrečiai jos paviršiui įtaisytu peiliu -itin pavojingas, bet gelbstintis ruošoje įrengimas.
6. Salotas pasūdykite, papipirinkite, apšlakstykite citrinos sultimis ir aliejumi, lengvai išmaišykite.
7. Papuoškite citrinos žievelės "tarkučiais" ir žaliomis pankolio šakelėmis. Skanaukite!
8. Jeigu norisi, skoniui bei spalvai paįvairinti galite pasirinkti vieną iš sekančių ingredientų:
- vienos šiaudeliais supjaustytos morkos
- pusę gūžės raudono (violetinio) kopūsto, pjaustyto smulkiais šiaudeliais
- vienos gūžės radikio (radicchio - tamsiai violetinės, karstelėjusio skonio kopūstinės salotos), supjaustytos
- vieno greipfruto minkštimas
- 6-8 ridikėliai, pjaustyti šiaudeliais
- 200 gramų žalių įstrižai pjaustytų ankštinių pupelių
- 100 gramų stambiai kapotų migdolų
Tokios salotos itin tinka šalia sūdytos arba rūkytos lašišos ir kitų žuvies patiekalų.
Ingredientai
- pankolis: 2 "galvų"
- citrinos: 1 didelės
- rupi druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
- šviežiai malti juodieji pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio
- alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia susiruoškite salotoms reikiamus ingredientus.
2. Tada nuskabykite aplink pankolio galvas esančias gražesnes plunksnines šakeles.
3. Tuomet nuo citrinos nutarkuokite geltoną žievelės sluoksnį.
4. Pjaukite citriną pusiau ir išspauskite sultis.
5. Nupjaukite pankolio stiebus virš atsišakojimų. Likusius pankolio stiebus bei galvas smulkiai supjaustykite juostelėmis, tarsi kopūstą. Aš pati pjaustymui mėgstamu naudoti mandoliną - lentelę su lygiagrečiai jos paviršiui įtaisytu peiliu -itin pavojingas, bet gelbstintis ruošoje įrengimas.
6. Salotas pasūdykite, papipirinkite, apšlakstykite citrinos sultimis ir aliejumi, lengvai išmaišykite.
7. Papuoškite citrinos žievelės "tarkučiais" ir žaliomis pankolio šakelėmis. Skanaukite!
8. Jeigu norisi, skoniui bei spalvai paįvairinti galite pasirinkti vieną iš sekančių ingredientų:
- vienos šiaudeliais supjaustytos morkos
- pusę gūžės raudono (violetinio) kopūsto, pjaustyto smulkiais šiaudeliais
- vienos gūžės radikio (radicchio - tamsiai violetinės, karstelėjusio skonio kopūstinės salotos), supjaustytos
- vieno greipfruto minkštimas
- 6-8 ridikėliai, pjaustyti šiaudeliais
- 200 gramų žalių įstrižai pjaustytų ankštinių pupelių
- 100 gramų stambiai kapotų migdolų
Raktažodžiai:
pankolis, citrinos, druska, juodieji pipirai, pipirai, aliejus, salotos, pankolio salotos, ridikeliai, kopustai, migdolai, pupeles, ankstines pupeles
Cukinijų salotos su pankoliu, feta sūriu ir kedro riešutais
Super skanios karštos lašišos salotos su saldžiarūgščiu užpilu
Mini krepšeliai - užkandėlės jūsų šventiniam stalui
Salotos su aviena
Gaivios salotos su feta sūriu ir pomidorais
Žaliavalgiškos kiniško kopūsto ir agurkų salotos
Panini sumuštinis su vištiena
Lašiša grietinėlės padaže su špinatais ir pomidorais
karštos lašišos salotos su saldžiarūgščiu užpilu
AVINŽIRNIŲ IR SEZAMO SĖKLŲ PASTOS UŽTEPĖLĖ
Medaus ir garstyčių padažas salotoms
Suomiškos bulvių salotos
Jūros kopūstų ir morkų salotos
Tuno salotos: puikus pasirinkimas tiek Kūčių, tiek kasdieniam stalui
POMIDORŲ IR ŽUVIES TROŠKINYS
Balzaminis vinegretas - mėsai marinuoti, keptoms daržovėms ir salotoms aplieti
Salotos su mozzarella sūriu ir Pesto padažu
Gaivios salotos su pankoliu ir avokadu
Įdaryti kiaušiniai "Kruvinoji Merė" su rūkyta lašiša
Curry padažas
SALOTOS SU ŠPINOKAIS, TUNU IR KIAUŠINIAIS
Karštos orzo salotos su keptais pomidorais
Žaliavalgiškas riešutų ir sėklų majonezas
DARŽOVIŲ SALOTOS SU TUNU IR AGUONŲ UŽPILU