Savojos kopūstai grietinėlėje - tarsi salotos
Kategorija: Salotos, mišrainės
Paskutiniu metu tai mano itin pamėgtas žieminis daržovinis dalykas… čia privalomai reiks Savojos kopūsto, deja, bet su paprastu kopūstu tikrai neišsisuksite… bet verta paieškoti parduotuvėje ir nusipirkti būtent tokio.
1. Pirmiausia į keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus arba ištirpinkite sviesto.
2. Pakepkite šoninę kelias minutes (priklausomai, ar ji riebi ar ne, jeigu riebi, tai kol riebalai aptirpsta, jeigu tik kumpis, tai ilgai kepti nereikia).
3. Tada morkas bei salierą supjaustykite šiaudeliais, dėkite į keptuvę, patroškinkite kelias minutes (keptuvę uždenkite dangčiu).
4. Tuomet dėkite susmulkintą kopūstą ir dar maždaug 10 minučių troškinkite, kartas nuo karto pamaišydami. Daržovės privalo suminkštėti, bet jokiu būdu nepavirsti į košę.
5. Pabaigoje įpilkite grietinėlę, dėkite druskos (jeigu trūksta, paprastai nereikia druskos, nes pilnai užtenka sūrumo nuo kumpio) bei pipirų. Valgykite karštą. Va tokios tobulos karštos kopūsto salotos. Arba puikiai tinka kaip garnyras prie kokio mėsos gabalo arba tiesiog patiekite prie karštų virtų bulvių - lengvesnei vakarienei. Skanaus!
Ingredientai
- savojos kopūstai: 0,5 vidutinio dydžio galvos
- morkos: 2-3
- saliero šaknys: 1 vidutinio dydžio (jeigu didelė, tai užtenka ir pusės)
- rūkyta šoninė: ~100 gramų (arba kumpis)
- grietinėlė: 100 mililitrų
- sviestas: šiek tiek (arba aliejus)
- druska
- pipirai
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia į keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus arba ištirpinkite sviesto.
2. Pakepkite šoninę kelias minutes (priklausomai, ar ji riebi ar ne, jeigu riebi, tai kol riebalai aptirpsta, jeigu tik kumpis, tai ilgai kepti nereikia).
3. Tada morkas bei salierą supjaustykite šiaudeliais, dėkite į keptuvę, patroškinkite kelias minutes (keptuvę uždenkite dangčiu).
4. Tuomet dėkite susmulkintą kopūstą ir dar maždaug 10 minučių troškinkite, kartas nuo karto pamaišydami. Daržovės privalo suminkštėti, bet jokiu būdu nepavirsti į košę.
5. Pabaigoje įpilkite grietinėlę, dėkite druskos (jeigu trūksta, paprastai nereikia druskos, nes pilnai užtenka sūrumo nuo kumpio) bei pipirų. Valgykite karštą. Va tokios tobulos karštos kopūsto salotos. Arba puikiai tinka kaip garnyras prie kokio mėsos gabalo arba tiesiog patiekite prie karštų virtų bulvių - lengvesnei vakarienei. Skanaus!
Raktažodžiai:
kopustai, morkos, salotos, grietinele, salieras, saliero saknys, sonine, rukyta sonine, druska, pipirai, sviestas
ANTIENOS ARBA VIŠTIENOS IR DARŽOVIŲ TROŠKINYS
Jūros kopūstų ir morkų salotos
"Tinginių" troškinys su kalakutienos arba vištienos faršu ir kopūstais
TROŠKINTI GRYBAI SU ŠONINE IR GRIETINĖLE
Žiedinių kopūstų salotos
JAUTIENOS TROŠKINYS SU BULVĖMIS IR PUPELĖMIS
Troškinti rauginti kopūstai su rūkytais šonkauliukais
Kopūstų blyneliai
Kopūstų ir maltos mėsos užkepėlė
Kiaulienos karka su troškintais raugintais kopūstais
BULVIŲ PLOKŠTAINIS. KUGELIS
Lašiša su špinatų ir pomidorų padažu
Kiaulienos karka kazane
NEĮTIKĖTINAI SKANŪS KOTLETAI IR NEI GRAMO MĖSOS
Tradicinės vokiškos bulvių salotos
Makaronai su dešra ir pomidorais
BULVINUKAI SU GRYBŲ PADAŽU
Kepti smidrai (šparagai) su šonine
Kiaulienos karka kazane - aluje
Pomidorinė kopūstų sriuba su vištiena
Keptuvėje - svieste kepti kalafiorai (žiediniai kopūstai)
Vegetariški balandėliai be mėsos
vegetariškas daržovių troškinys su varškės sūriu
Tailandietiški makaronai su vištiena