Aštrių ir skanių krienų receptas arba tarkuoti krienai

Kategorija: Naudingi patarimai jūsų virtuvėje / Padažų, užpilų, pagardų receptai / Marinatai / Kompotai / Uogienes / Vakavimas


Aštrių ir skanių krienų receptas arba tarkuoti krienai

Paskelbė:

Pavasaris ir ruduo - tai pats geriausias laikas kasti krienus, nes tada šaknys būna sukaupę daugiausia maisto medžiagų. Pavasarį jos vis laukia, kai sušilus orui galės išleisti didžiulius lapus, o atėjus rudeniui pradeda kaupti atsargas žiemai.

Jeigu pavasarį žemės jau nebekausto įšalas, pamatysite pasirodančius krienų lapelius, kurie bus alyvinės spalvos, o labiau ūgtelėję būna įgavę žalią spalvą.

Jeigu pavasaris vėlyvas, nauji krienų lapai neskuba išlįsti, todėl geras būdas juos aptikti - stengtis ieškoti sudžiūvusių pernykščių lapų. Jie lengvai išduoda kurioje vietoje kasdami rasite gerą krieno šaknį.

Bekasant krienus prireiks tvirto kastuvo ir kantrybės. Krienų šaknys kartais būna, kad driekiasi gilyn, o kartais auga horizontaliai, todėl norint kuo didesnę šaknies dalį išsikasti, gali tekti visai nemažai paprakaituoti. Jeigu krienus pradėsite traukti rankomis, labai didelė tikimybė, kad šaknis nutrūks, o jums liks tik mažas šaknies gabaliukas, todėl stenkitės daugiau naudotis kastuvu, o ne vien savo rankomis.


Ingredientai

  • tarkuotos krienų šaknys: 1 litro
Marinatui:
  • vanduo: 0,5 litro
  • druska: 1 kupino valgomojo šaukšto
  • cukrus: 1 kupino valgomojo šaukšto
  • actas: 2 valgomųjų šaukštų


Recepto paruošimas

1. Krienų tarkavimas ir marinato paruošimas: Iškastus krienus nuplaukite ir apskuskite.

2. Pati sudėtingiausia dalis - krienų tarkavimas. Tam idealiausiai tinka elektrinės bulvių tarkavimo mašinėlės, galite tarkuoti ir rankomis, bet bus daug ilgesnis ir labiau varginantis procesas.

3. Sutarkavus krienus jau galite juos naudoti, bet bus daug skaniau jeigu užpilsite pasiruoštu marinatu.

4. Paruoštą marinatą (ingredientus sumaišome tarpusavyje) sumaišykite su 1 litru tarkuotų krienų, sudėkite mišinį į mažus sandariai uždaromus stiklainius, laikykite vėsioje vietoje.

5. Užpylus marinatu, prieš vartojimą reikėtų leisti šiek tiek pastovėti.

6. Krienai linkę išgaruoti, todėl ruošiame tokį kiekį, kokį žadate ganėtinai greitai sunaudoti, pastovėjęs krienas tampa nebe toks aštrus, gali net atsirasti kartokas skonis.

7. Ką daryti, kad tarkuojant krienus negraužtų akių? Daugelis puikiai žino, kad krienai turi aštrų ne tik skonį, bet ir kvapą. Todėl jeigu nusprendėte patys tarkuoti krienus tai darome gerai vėdinamoje patalpoje. Taipogi galima būti užsidėję dujokaukę, ar tiesiog atvėrę langus arba įjungę virtuvės gartraukį.

Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook