Folijoje kepta vištiena su pupelėmis ir porais pagal Oliverį
Kategorija: Vištiena ir paukštiena
Nė karto šiuo patiekalu nenusivyliau, nors tiksliai recepto laikiausi tik pirmą kartą. Po to sekė galybė bandymų ir paįvairinimų. Ir visi pavykdavo kuo nuostabiausiai, pabandykite ir Jūs.
1. Iš pradžių vištienos file nuplauname.
2. Po to ją nusausiname.
3. Apibarstome druska, pipirais bei kmynais. Paliekame trumpam, kad prieskoniai įsigertų į vištieną.
4. Porus nuvalome (naudojama tik baltoji poro dalis) ir supjaustome griežinėliais.
5. Konservuotas pupeles nusausiname, o česnako skiltelę smulkiai supjautome.
6. Tada viską, tai yra vištieną, porus, pupeles ir česnaką sumaišome tarpusavyje. Užberiame raudonėlius.
7. Jogurtą, vyną sumaišome atskirame inde. Gautu padažu apipilame vištienos, pupelių ir porų masę. Viską gerai išmaišome.
8. Vištieną kepsime folijos vokelyje. Pirmiausia, atsikerpame nemažą lakštą folijos. Tada ją perlenkiame pusiau. Ir dar kartą pusiau. Šoninius folijos vokelio kraštus užlenkiame 4-5 kartus stipriai paspausdami. Vieną kraštas privalo likti neužspaustas (kitaip gi, nebus kaip vištieną įdėti į vokelį). Laisvuoju vokelio kraštu sudedame vistieną ir jį gerai užspaudžiame. Labai gerai užspaudžiame, tai yra ypač svarbu, nes vištienai kepant, vokelis nuo karštų garų pučiasi tarsi oro balionas, todėl būtų labai gaila, jeigu kuri nors kraštinė išsivyniotų ir sultinys išbėgtų.
9. Pašauname į įkaitintą iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir tokioje temperatūroje kepame maždaug 2-3 minutes.
10. Tada sumažiname temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepame maždaug pusvalandį.
11. Iškepusią vištieną išimame iš orkaitės (primygtinai rekomenduoju naudotis virtuvine pirštine, nes folija būna labai karšta) ir patiekiame į stalą su folija. Lepinamės!
Ingredientai
- vištienos krūtinėlės filė: 400 gramų
- porai: 1 didelio (arba 2 nedidelių)
- konservuotos baltosios pupelės: 1 skardinės
- česnakas: 1 skiltelės
- kmynai: žiupsnio
- švieži raudonėlio lapeliai: 1 saujos (tinka ir džiovinti)
- baltas vynas: 0,5 stiklinės (nėra būtina)
- natūralus jogurtas: 200 gramų
- druska
- pipirai
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių vištienos file nuplauname.
2. Po to ją nusausiname.
3. Apibarstome druska, pipirais bei kmynais. Paliekame trumpam, kad prieskoniai įsigertų į vištieną.
4. Porus nuvalome (naudojama tik baltoji poro dalis) ir supjaustome griežinėliais.
5. Konservuotas pupeles nusausiname, o česnako skiltelę smulkiai supjautome.
6. Tada viską, tai yra vištieną, porus, pupeles ir česnaką sumaišome tarpusavyje. Užberiame raudonėlius.
7. Jogurtą, vyną sumaišome atskirame inde. Gautu padažu apipilame vištienos, pupelių ir porų masę. Viską gerai išmaišome.
8. Vištieną kepsime folijos vokelyje. Pirmiausia, atsikerpame nemažą lakštą folijos. Tada ją perlenkiame pusiau. Ir dar kartą pusiau. Šoninius folijos vokelio kraštus užlenkiame 4-5 kartus stipriai paspausdami. Vieną kraštas privalo likti neužspaustas (kitaip gi, nebus kaip vištieną įdėti į vokelį). Laisvuoju vokelio kraštu sudedame vistieną ir jį gerai užspaudžiame. Labai gerai užspaudžiame, tai yra ypač svarbu, nes vištienai kepant, vokelis nuo karštų garų pučiasi tarsi oro balionas, todėl būtų labai gaila, jeigu kuri nors kraštinė išsivyniotų ir sultinys išbėgtų.
9. Pašauname į įkaitintą iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir tokioje temperatūroje kepame maždaug 2-3 minutes.
10. Tada sumažiname temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepame maždaug pusvalandį.
11. Iškepusią vištieną išimame iš orkaitės (primygtinai rekomenduoju naudotis virtuvine pirštine, nes folija būna labai karšta) ir patiekiame į stalą su folija. Lepinamės!
Raktažodžiai:
vistienos krutinele, vistienos file, vistienos krutineles file, porai, pupeles, baltosios pupeles, cesnakas, kmynai, raudonelis, baltas vynas, jogurtas, naturalus jogrustas, druska, pipirai, kepta vistiena
salotos su pupelėmis, pievagrybiais ir vištiena
Aštrus troškinys su vištiena
mišrainė su pupelėmis ir kumpiu
Labai soti mišrainė su pupelėmis ir kumpiu - skani ir viena!
Mišrainė su kepta duona, pupelėmis ir obuoliais
Indiška Tandoori vištiena, marinuota jogurte
Vištienos kepsneliai su šonine
Tailandietiški makaronai su vištiena
PUPELIŲ SRIUBA SU KEPTA ŠONINE
Lavašo užkandis su vištiena ir špinatais
JAUTIENOS TROŠKINYS SU BULVĖMIS IR PUPELĖMIS
Vištienos pjausneliai kitaip
Pupelių ir česnakų padažas
Grikiai su daržovėmis, pupelėmis ir sūriu
Burokėlių sriuba su pupelėmis ir džiovintais baravykais
BUROKĖLIŲ SRIUBA SU PUPELĖMIS IR DŽIOVINTAIS BARAVYKAIS
Vištienos file kepta folijoje
Caprese vištiena
Ankštinės pupelės su grybais
Naminis kebabas lavaše su vištiena
MAKARONAI SU VIŠTIENA IR DŽIOVINTAIS POMIDORAIS
FOLIJOJE KEPTA LAŠIŠA SU CITRINA IR ROZMARINAIS
Vištiena bazilikų ir pomidorų padaže
Nacho su malta jautiena, pupelėmis, kukurūzais, jalapenais ir sūriu