Įdaryta vištos krūtinėlė su morkų įdaru
Kategorija: Vištiena ir paukštiena
Gavosi labai sultinga, visai nesausa vištiena. Įdaras itin gardus, net sunkiai pasakytum, kad morkų jame yra.
1. Iš pradžių pamerkiame graikiškus riešutus į šiltą vandenį. Tegul pamirksta, kol suruošime kitus ingredientus.
2. Tuomet vištienos krūtinėles supjaustome kepsneliais, pamušame mėsos mušikliu. Kad mėsytė neišsidraskytų, prieš mušdamos mėsą užklojame maistine plėvele bei per ją išmušame.
3. Tada morką nuskutame, svogūną nulupame, nupilame vandenį nuo graikiškų riešutų. Šiuos tris produktus sudedame į maisto smulkintuvą bei sumalame iki tyrelės (aš pati maliau rankiniu maisto smulkintuvu blenderiu, viską tik prieš tai pasmulkinusi iki kubelių).
4. Po to vištos krūtinėlę paprieksoniuojame, dedame šaukšteliu įdaro, atsargiai užlankstome kraštelius, apsukame šoninės juostelėmis bei sutvirtiname viską dantų krapštukais.
5. Dedame vištos krūtinėlės volelius į kepimo indą bei kepame iki 170 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 25-30 minučių.
6. Jei pradės paviršius degti, pridengiame kepimo formą folijos lakštu.
7. Patiekiame iškarto su šviežiomis daržovėmis arba daržovių salotomis. Skanaujame!
Ingredientai
- vištienos krūtinėlės: 2-3
- prieskoniai: pagal skonį (druska, pipirai, žolelės)
- graikiški riešutai: ketvirtadalio puodelio
- svogūnai: 1
- morkos: 1-2 (didesnės)
- šalto rūkymo šoninės juostelės (nėra būtina)
- mediniai smeigtukai/dantų krapštukai (susmeigimui)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių pamerkiame graikiškus riešutus į šiltą vandenį. Tegul pamirksta, kol suruošime kitus ingredientus.
2. Tuomet vištienos krūtinėles supjaustome kepsneliais, pamušame mėsos mušikliu. Kad mėsytė neišsidraskytų, prieš mušdamos mėsą užklojame maistine plėvele bei per ją išmušame.
3. Tada morką nuskutame, svogūną nulupame, nupilame vandenį nuo graikiškų riešutų. Šiuos tris produktus sudedame į maisto smulkintuvą bei sumalame iki tyrelės (aš pati maliau rankiniu maisto smulkintuvu blenderiu, viską tik prieš tai pasmulkinusi iki kubelių).
4. Po to vištos krūtinėlę paprieksoniuojame, dedame šaukšteliu įdaro, atsargiai užlankstome kraštelius, apsukame šoninės juostelėmis bei sutvirtiname viską dantų krapštukais.
5. Dedame vištos krūtinėlės volelius į kepimo indą bei kepame iki 170 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 25-30 minučių.
6. Jei pradės paviršius degti, pridengiame kepimo formą folijos lakštu.
7. Patiekiame iškarto su šviežiomis daržovėmis arba daržovių salotomis. Skanaujame!
Raktažodžiai:
vistiena, vistienos krutinele, prieskoniai, riesutai, graikiski riesutai, svogunai, morkos, sonine
DARŽOVIŲ - VIŠTIENOS LAZANIJA
Vištienos galantinas. Įdaryta višta.
Vištienos krūtinėlė majoneze
Naminiai ledai Snickers su riešutų sviestu, bananais ir graikišku jogurtu
SVEIKAS UŽKANDIS VAKARĖLIUI SU ANAKARDŽIŲ KREMU
RŪGŠTYNIŲ SRIUBĄ (SU VIŠTIENOS KRŪTINĖLE)
TRINTA MOLIŪGŲ IR VIŠTIENOS SRIUBA
Vištienos krūtinėlė su špinatais
Vištienos krūtinėlė keptuvėje pomidorų padaže
Užkandinis morkų vyniotinis su vištiena
KALAKUTIENOS IR ANAKARDŽIŲ RIEŠUTŲ TROŠKINYS
Vištienos krūtinėlė orkaitėje
Omletas su morkų įdaru
Morkų humusas, keptas orkaitėje
Šonkaulių kelmas
KALAKUTIENOS ARBA VIŠTIENOS "PASTRAMA"
Vyniotinis su vištienos krūtinėle ir špinatais
Antienos arba vištienos krūtinėlės su garstyčių marinatu
Puikus užkandis iš vištos file
GAIVŪS TORTILIJŲ SUKTINUKAI SU JAUTIENOS DIDKEPSNIU
Soti mišrainė su vištiena
SPAGETI TROŠKINYS SU VIŠTIENA
Spageti troškinys su vištiena
Trinta morkų sriuba