Įdaryta vištos krūtinėlė su morkų įdaru

Gavosi labai sultinga, visai nesausa vištiena. Įdaras itin gardus, net sunkiai pasakytum, kad morkų jame yra.
1. Iš pradžių pamerkiame graikiškus riešutus į šiltą vandenį. Tegul pamirksta, kol suruošime kitus ingredientus.
2. Tuomet vištienos krūtinėles supjaustome kepsneliais, pamušame mėsos mušikliu. Kad mėsytė neišsidraskytų, prieš mušdamos mėsą užklojame maistine plėvele bei per ją išmušame.
3. Tada morką nuskutame, svogūną nulupame, nupilame vandenį nuo graikiškų riešutų. Šiuos tris produktus sudedame į maisto smulkintuvą bei sumalame iki tyrelės (aš pati maliau rankiniu maisto smulkintuvu blenderiu, viską tik prieš tai pasmulkinusi iki kubelių).
4. Po to vištos krūtinėlę paprieksoniuojame, dedame šaukšteliu įdaro, atsargiai užlankstome kraštelius, apsukame šoninės juostelėmis bei sutvirtiname viską dantų krapštukais.
5. Dedame vištos krūtinėlės volelius į kepimo indą bei kepame iki 170 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 25-30 minučių.
6. Jei pradės paviršius degti, pridengiame kepimo formą folijos lakštu.
7. Patiekiame iškarto su šviežiomis daržovėmis arba daržovių salotomis. Skanaujame!
Ingredientai
- vištienos krūtinėlės: 2-3
- prieskoniai: pagal skonį (druska, pipirai, žolelės)
- graikiški riešutai: ketvirtadalio puodelio
- svogūnai: 1
- morkos: 1-2 (didesnės)
- šalto rūkymo šoninės juostelės (nėra būtina)
- mediniai smeigtukai/dantų krapštukai (susmeigimui)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių pamerkiame graikiškus riešutus į šiltą vandenį. Tegul pamirksta, kol suruošime kitus ingredientus.
2. Tuomet vištienos krūtinėles supjaustome kepsneliais, pamušame mėsos mušikliu. Kad mėsytė neišsidraskytų, prieš mušdamos mėsą užklojame maistine plėvele bei per ją išmušame.
3. Tada morką nuskutame, svogūną nulupame, nupilame vandenį nuo graikiškų riešutų. Šiuos tris produktus sudedame į maisto smulkintuvą bei sumalame iki tyrelės (aš pati maliau rankiniu maisto smulkintuvu blenderiu, viską tik prieš tai pasmulkinusi iki kubelių).
4. Po to vištos krūtinėlę paprieksoniuojame, dedame šaukšteliu įdaro, atsargiai užlankstome kraštelius, apsukame šoninės juostelėmis bei sutvirtiname viską dantų krapštukais.
5. Dedame vištos krūtinėlės volelius į kepimo indą bei kepame iki 170 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 25-30 minučių.
6. Jei pradės paviršius degti, pridengiame kepimo formą folijos lakštu.
7. Patiekiame iškarto su šviežiomis daržovėmis arba daržovių salotomis. Skanaujame!
Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
Šaltinis:
Raktažodžiai:
vistiena vistienos krutinele prieskoniai riesutai graikiski riesutai svogunai morkos sonine
O čia labai skanu! :)

Užkandinis morkų vyniotinis su vištiena

Vištienos krūtinėlė majoneze

Morkų humusas, keptas orkaitėje

Vištienos krūtinėlė keptuvėje pomidorų padaže

Šonkaulių kelmas

Vištienos krūtinėlė su špinatais

Naminiai ledai Snickers su riešutų sviestu, bananais ir graikišku jogurtu

Soti mišrainė su vištiena

Antienos arba vištienos krūtinėlės su garstyčių marinatu

Vištienos galantinas. Įdaryta višta.

Omletas su morkų įdaru

Spageti troškinys su vištiena

Puikus užkandis iš vištos file

Trinta morkų sriuba

GAIVŪS TORTILIJŲ SUKTINUKAI SU JAUTIENOS DIDKEPSNIU

Vištienos krūtinėlė orkaitėje

Vyniotinis su vištienos krūtinėle ir špinatais

KALAKUTIENOS ARBA VIŠTIENOS "PASTRAMA"

KALAKUTIENOS IR ANAKARDŽIŲ RIEŠUTŲ TROŠKINYS

SPAGETI TROŠKINYS SU VIŠTIENA

DARŽOVIŲ - VIŠTIENOS LAZANIJA

RŪGŠTYNIŲ SRIUBĄ (SU VIŠTIENOS KRŪTINĖLE)

TRINTA MOLIŪGŲ IR VIŠTIENOS SRIUBA

SVEIKAS UŽKANDIS VAKARĖLIUI SU ANAKARDŽIŲ KREMU