Dietiniai vištienos kotletai
Kategorija: Patiekalai iš vištienos ir paukštienos / Vegetariški / Veganiški patiekalai

Ingredientai
- vištienos faršas: 700 gramų
- kiaušiniai: 1
- gysločių sėklų luobelės: 1 valgomojo šaukšto su kaupu
- svogūnai: 1 (didelio)
- morkos: 1 (didelės)
Prieskoniai:
- druska
- juodieji pipirai
- "Paryžietiškas" prieskonių mišinys
Daržovių apkepimui:
- aliejus: 1 valgomojo šaukšto (naudoju garstyčių aliejų - man patinka jo skonis ir spalva, taip pat, jis naudingesnis už įprastą)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių svogūną smulkiai supjaustome.
2. Morką sutarkuojame smulkia burokine tarka.
3. Įkaitiname keptuvėje šlakelį aliejaus.
4. Keptuvėje apkepame svogūnus su morkomis.
5. Po to į dubenį sudedame visus produktus: vištienos faršą, apkepintas daržoves, prieskonius, suberiame gysločių sėklų luobeles ir įmušame kiaušinį.
6. Viską gerai išmaišome. Paliekame paruoštą faršą maždaug 15 minučių, kol išbrinks gysločių luobelės.
7. Po to šlapiomis rankomis formuojame vištienos kotletukus.
8. Apkepame iš abiejų pusių keptuvėje. Idealiausia, jeigu keptuvė tinka kepti be riebalų. Patiekiame su mėgstamu garnyru ir skanaujame!
Panašūs receptai

Vištienos kotletai su daržovėmis

Vištienos kotletai su obuoliu, svogūnais ir morkomis, kepti keptuvėje

Marokietiški vištienos kukuliai troškinti keptuvėje su konservuotais pomidorais

Greita ir labai skanu – grikių kotletai

Sultingi vištienos kotletai su cukinijomis

Kaip reta gardus patiekalas iš cukinijų! Sultingi vištienos kotletai

Vištienos plovas su pistacijomis

Vištienos kukuliai su cukinija

Įdaryti vištienos faršo kotletai su daržovėmis ir pievagrybiais

Vištiena garstyčių padaže

Keptuvėje kepti vištienos kukuliai baltame padaze

Kijevo kotletai iš maltos vištienos