Orkaitėje kepta vištiena saldžiarūgščiame marinate su actu ir medumi
Kategorija: Vištiena ir paukštiena
Ingredientai
- Obuolių actas: 60 ml
- Grūdėtos garstyčios: 1 v.š.
- Medus: 2 v.š.
- Česnakas: 3 skiltelės (smulkintas)
- Druska: 2 a.š.
- Maltieji juodieji pipirai: 0.5 a.š.
- Alyvuogių aliejus: 2 v.š.
Recepto paruošimas
1. Sumaišius obuolių actą, grūdėtas garstyčias, medų, smulkintą česnaką, druską, pipirus ir alyvuogių aliejų, paruošiamas marinatas.
2. Vištieną dedama į gilų indą, užpilama marinatu, uždengiama ir paliekama šaldytuve 2-2.5 valandoms arba per naktį, jei yra galimybė.
3. Prieš kepimą orkaitėje, išimama vištieną iš marinato ir perkeliama į kepimo indą.
4. Keps neuždengta, 190-200°C orkaitėje apie 20-30 min.
5. Kepant, vištieną vieną kartą apverčiama ir nupilama susikaupusį skystį, kad abi pusės apskrustų.
6. Patiekti karštą su mėgstamu garnyru.
7. Santrauka: Šis saldžiarūgštis vištienos marinato receptas suteiks Jūsų patiekalui išskirtinį skonį. Obuolių actas ir medus – puikus derinys, leidžiantis pajausti švelnią saldumo ir rūgštumo sintezę. Puikiai tinka kepimui orkaitėje, keptuvėje, ant grotelių ar laužo. Šis patiekalas yra ne tik skanus, bet ir naudingas sveikatai dėl jame esančių natūralių ingredientų.