Kepsniai "vokeliai" su žalumynų įdaru
Kategorija: Vištiena ir paukštiena
Ingredientai
- vištienos krutinėlės: 2 (arba kiaulienos sprandinė)
- aliejus: 2 valgomieji šaukštai
- sultinys: 125 mililitrai (galima pakeisti sausu baltu vynu)
- Marinatui:
- pesto padažas: 1 valgomasis šaukštas (naminio pesto padažo receptas paspaudus čia)
- grudėtosios garstyčios: 75 gramai
- malti pipirai
- druska
- Įdarui:
- špinatų lapai: 150 gramų (arba šaldytti špinatai)
- petražolės
- bazilikai
- gražgarstės
- svogūnų laiškai
- tarkuotas fermentinis sūris: 75 gramai
- aliejus: 1 valgomasis šaukštas
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia krūtinėles padaliname pusiau bei išmušame plonai per plėvelę, kad nesudarkytume mėsos.
2. Tuomet sumaišome pesto padažą, grudėtas garstyčias, druską bei pipirus. Gautu mišiniu aptepame mėsą bei paliekame šiek tiek pasimarinuoti.
3. Tada gerai nuplautus smulkintus špinatų lapus patroškiname atidengtoje keptuvėje su maždaug vienu šaukštu aliejaus. Sudedame pjaustytus šviežius arba šaldytus kitus žalumynus. Trumpai viską apkepame ir ataušiname.
4. Sumaišome su tarkuotu sūriu, gardiname druska (nepadauginame, nes sūris sūrus) bei pipirais.
5. Tada ant kiekvieno mėsos gabalėlio uždedame žalio įdaro bei sulankstome mėsos "vokelį". Jeigu reikia, sutviriname mediniais pagaliukais.
6. "Vokelius" apskrudiname keptuvėje ant likusio šaukšto aliejaus ant labai karštos ugnies.
7. Galiausiai į puodą supilame sultinį arba sausą baltą vyną. Sudedame "vokelius" bei troškiname dar maždaug 20 minučių.
8. Viską patiekiame su savo mėgiamu garnyru.
Raktažodžiai:
vistiena, vokeliai, vistienos vokeliai, malti pipirai, druska, petražolės, bazilikai, gražgarstės, svogūnų laiškai, tarkuotas fermentinis sūris, aliejus
Salotos su mozzarella sūriu ir Pesto padažu
UŽKANDIS PRIE VYNO
Bazilikų pesto padažas
Petražolių pesto padažas
Makaronai su tunu ir pesto
Traški vištiena su sezamo sėklomis
Bazilikų padažas
Caprese Chicken - Vištiena su mocarela, pomidorais ir baziliku
Kiaulienos sprandinės bbq kepsniai
Keptos daržovės
Paprasti šernienos kepsniai kepti keptuvėje
Antienos arba vištienos krūtinėlės su garstyčių marinatu
Meškinio česnako pesto padažas - sviestas
Krevečių salotos su pomidorais, gražgarstėmis ir avokadais
Pasta su malta jautiena
Stulbinantis majonezas
BULVIŲ APKEPAS SU CUKINIJA IR ŠPINATAIS
Kiaulienos nugarinės marinatas
Greitas lašišos filė kepsnys orkaitėje su kreminiu sūreliu
Orkaitėje kepta kiaulienos sprandinė su daržovėmis
Makaronai su krevetėmis, pesto padažu ir pomidorais
KARŠTAS PADAŽAS PRIE VIŠTIENOS KRŪTINĖLĖS
Traškūs vištienos kepsniai džiuvėseliuose su sūriu
Kiaulienos iešmeliai orkaitėje