Gruziniškas avienos šašlykas

Kategorija: Aviena


Gruziniškas avienos šašlykas

Paskelbė:
24 Birželio 2022
Kai vasara, vis mažiau laiko norisi pra­leisti savo namuose ir kuo dau­giau gam­toje. O kaip gi būnant gam­toje neiš­ke­pus ant laužo mėsos keps­nio arba šaš­lykų. Šaš­ly­kai yra kilę iš Arti­mųjų Rytų. Ten pri­klau­so­mai nuo vie­ti­nių papro­čių bei reli­gi­jos popu­lia­rūs yra avie­nos, kiau­lie­nos arba jau­tie­nos šaš­ly­kai. Žinoma, musul­mo­niš­kuose kraš­tuose egzistuoja tik avie­nos šaš­ly­kai, tuo tarpu krikš­čio­niš­kuose be avie­nos gana popu­lia­rūs yra ir kiau­lie­nos šaš­ly­kai. Lie­tu­voje avie­nos šaš­ly­kas tikrai nėra toks popu­lia­rus kaip kiau­lie­nos, bet vis plin­tant kiau­lie­nos neval­gymo madai, jis darosi daug popu­lia­res­nis. Todėl jeigu iš kažkur gau­site kokybiškos avie­nos, nepa­tin­gė­kite pasi­kepti šių šaš­lykų - tikrai nesigailėsite, aš pažadu.



Ingredientai



  • avienos kumpis: ~1 kilogramo (arba avienos mentė)
  • svogūnai: 4-5
  • petražolės: 3-5 šakelių
  • mėta: 1 šakelės
  • balzamiko actas: 2 valgomųjų šaukštų
  • alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
  • druska
  • grūsti pipirai
  • mairūnas
  • čiobrelis

Recepto paruošimas



1. Iš pradžių supjaus­tome avieną gaba­liu­kais, tin­ka­mais verti ant iešmo (būti­nai išpjaus­tome visas saus­gy­sles ir plė­ves).
2. Sudedame į dubenį mėsą, suberiame prie­sko­nius, supil­ame aliejų ir actą, išmaišome.
3. Ten pat sudedame žie­dais arba pus­žie­džiais pjaus­ty­tus svo­gū­nus, ranka suplė­šy­tus pet­ra­žo­lių ir mėtų lapus. Viską gerai išmai­šome ran­ko­mis, spaus­dami bei min­ky­dami, taip tarsi min­ky­tu­mėte tešlą. Nepa­gai­lė­kite savo jėgos!
4. Lai­kome šal­dy­tuve mažiausiai per visą naktį, o galima ir dar ilgiau.
5. Kep­ame ant žarijų, vis pavartydami, kol mėsa pilnai iškepa.
6. Patiekiame su mėgstamu garnyru ir skanaujame!
7. Patarimas: Prie avie­nos šaš­lyko itin tinka lava­šas ir Old Port Ale alus.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: