Šnicelis iš maltos mėsos

Kategorija: Mėsos patiekalai


Šnicelis iš maltos mėsos

Paskelbė:
11 Spalio 2022
Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi ~5 šniceliai.



Ingredientai



  • kiaulienos faršas: 500 gramų (tinka ir kita mėsa)
  • juoda duona: 2 riekelių
  • pienas: ~100 mililitrų
  • kiaušiniai: 2
  • svogūnai: 0,5
  • česnakas: 1 skiltelės (didesnės)
  • druska
  • malti pipirai
  • džiūvėsėliai: 1 stiklinės
  • aliejus (kepimui)

Recepto paruošimas



1. Patarimas prieš gaminant: Kad patiekalas pavyktų skanesnis, rekomenduoju faršą susimalti patiems, o ne naudoti pirktinį, šitaip žinosite, kad jame nėra pridėta nereikalingų priedų.
2. Iš pradžių nupjaustome duonos plutelę, o minkštimą susmulkiname bei užpylusios pienu palaikome 5 minutes.
3. Į kiaulienos faršą įmušame vieną kiaušinį, sudedame išmirkytą nuspaustą duoną, smulkiai supjaustytą svogūną, česnaką, įberiame druskos, pipirų bei viską gerai išmaišome, ir dar šiek tiek faršą gerai išdaužome (kelis kartus smarkiai metame į dubenį).
4. Tuomet iš paruošto faršo formuojame pailgus, ovalios formos, maždaug 1 centimetro storio šnicelius.
5. Kiekvieną šnicelį pamirkome kiaušinio plakinyje (įberiame žiupsnelį druskos) ir pavoliojame džiūvėsėliuose.
6. Kepame įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
7. Pastebėjimas: Šnicelį labai gardu patiekti su baltu padažu: keptuvėje išlydome gabaliuką sviesto, įdedame šaukštelį miltų, kai pakepa, suberiame sutrupintą sultinio kubelį, supilame stiklinę pieno, išmaišome, įdedame truputį grietinės bei krapų. Šnicelis idealiai tinka su bulvių koše, grikiais bei daržovių salotomis. Skanaus!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: