Šnicelis iš maltos mėsos
Kategorija: Mėsos patiekalai
Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi ~5 šniceliai.
1. Patarimas prieš gaminant: Kad patiekalas pavyktų skanesnis, rekomenduoju faršą susimalti patiems, o ne naudoti pirktinį, šitaip žinosite, kad jame nėra pridėta nereikalingų priedų.
2. Iš pradžių nupjaustome duonos plutelę, o minkštimą susmulkiname bei užpylusios pienu palaikome 5 minutes.
3. Į kiaulienos faršą įmušame vieną kiaušinį, sudedame išmirkytą nuspaustą duoną, smulkiai supjaustytą svogūną, česnaką, įberiame druskos, pipirų bei viską gerai išmaišome, ir dar šiek tiek faršą gerai išdaužome (kelis kartus smarkiai metame į dubenį).
4. Tuomet iš paruošto faršo formuojame pailgus, ovalios formos, maždaug 1 centimetro storio šnicelius.
5. Kiekvieną šnicelį pamirkome kiaušinio plakinyje (įberiame žiupsnelį druskos) ir pavoliojame džiūvėsėliuose.
6. Kepame įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
7. Pastebėjimas: Šnicelį labai gardu patiekti su baltu padažu: keptuvėje išlydome gabaliuką sviesto, įdedame šaukštelį miltų, kai pakepa, suberiame sutrupintą sultinio kubelį, supilame stiklinę pieno, išmaišome, įdedame truputį grietinės bei krapų. Šnicelis idealiai tinka su bulvių koše, grikiais bei daržovių salotomis. Skanaus!
Ingredientai
- kiaulienos faršas: 500 gramų (tinka ir kita mėsa)
- juoda duona: 2 riekelių
- pienas: ~100 mililitrų
- kiaušiniai: 2
- svogūnai: 0,5
- česnakas: 1 skiltelės (didesnės)
- druska
- malti pipirai
- džiūvėsėliai: 1 stiklinės
- aliejus (kepimui)
Recepto paruošimas
1. Patarimas prieš gaminant: Kad patiekalas pavyktų skanesnis, rekomenduoju faršą susimalti patiems, o ne naudoti pirktinį, šitaip žinosite, kad jame nėra pridėta nereikalingų priedų.
2. Iš pradžių nupjaustome duonos plutelę, o minkštimą susmulkiname bei užpylusios pienu palaikome 5 minutes.
3. Į kiaulienos faršą įmušame vieną kiaušinį, sudedame išmirkytą nuspaustą duoną, smulkiai supjaustytą svogūną, česnaką, įberiame druskos, pipirų bei viską gerai išmaišome, ir dar šiek tiek faršą gerai išdaužome (kelis kartus smarkiai metame į dubenį).
4. Tuomet iš paruošto faršo formuojame pailgus, ovalios formos, maždaug 1 centimetro storio šnicelius.
5. Kiekvieną šnicelį pamirkome kiaušinio plakinyje (įberiame žiupsnelį druskos) ir pavoliojame džiūvėsėliuose.
6. Kepame įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
7. Pastebėjimas: Šnicelį labai gardu patiekti su baltu padažu: keptuvėje išlydome gabaliuką sviesto, įdedame šaukštelį miltų, kai pakepa, suberiame sutrupintą sultinio kubelį, supilame stiklinę pieno, išmaišome, įdedame truputį grietinės bei krapų. Šnicelis idealiai tinka su bulvių koše, grikiais bei daržovių salotomis. Skanaus!
Raktažodžiai:
farsas, kiauliena, kiaulienos farsas, sniceliai, duona, juoda duona, pienas, kiausiniai, pipirai, svogunas, cesnakas, druska, dziuveseliai, aliejus
Greitas maltos mėsos šnicelis
Šniceliai su balta duona ir padažu
Labai skanus sultingas kiaulienos karbonadas iš faršo
Lazanijos sriuba arba makaronų ir faršo sriuba
Cannelloni arba faršu įdaryti makaronai
Kiaulienos kotletai su traškia plutele
Sluoksniuotas bulvių apkepas su faršu
Kijevo kotletai iš maltos vištienos
Tradiciniai lietuviški cepelinai
Makaronų kriauklelės, įdarytos faršu
Skaniausias faršo užkandis
ČIČINSKO KEPSNYS (IŠ KIAULIENOS FARŠO)
Bulvių suktinukai su mėsa
Bulvių suktinukai su mėsa
Čili troškinys Chilli Con Carne su faršu
Užkepti nachos čipsai orkaitėje su faršu ir sūriu
Makaronai: Spageti su faršu ir sūriu
Paprasti čenakai su malta mėsa
BULVIŲ UŽKEPĖLĖ SU MĖSOS KUKULIUKAIS
Čili sriuba
Mėsos kukuliai su makaronais
kiaulienos kukuliukai su varške ir grietinėlės padažu
KAIMIŠKI KOTLETAI SU GRYBAIS
Skaniausi bulviniai blynai su faršu