Tradiciniai vėdarai
Kategorija: Mėsos patiekalai
Tai yra tradiciniai kaimiški bulviniai vėdarai. Jie tapo mano pačiu mėgstamiausiu receptu. :) Rekomenduoju pasigaminti!
Jeigu nesinori gaminti bulvinių vėdarų, visada galite išmėginti kraujinius vėdarus, kurie būna gaminami Žemaitijoje. :)
1. Iš pradžių nuskustas bulves nuplaukite bei sutarkuokite bulvių tarka. Pakepinkite spirgučius su svogūnu keptuvėje, prikaistuvyje užvirinkite pieną.
2. Šiuos ingredientus supilkite į bulvių tarkę. Į Tarkę įdėkite druskos, pipirų ir bulvių prieskonių (galite dėti ir kitus mėgstamus prieskonius).
3. Tuomet gerai išmaišykite bei masę sukrėskite į kiaulių žarnas (kiškite tik pusę žarnos, kad nesutrūkinėtų, bekepant), jas dantų krapštuku subadykite (kad išeitų oras bei išbėgtų skystis).
4. Tada sudėkite į kepimo skardą, ją prieš tai patepkite riebalais, ir dėkite į orkaitę pusvalandžiui visu orkaitės pajėgumu, paskui kaitrą pamažinkite iki 170 laipsnių temperatūros. Išvis kepkite maždaug 90 minučių.
5. Padažui pakepinkite spirgučių su svogūnu, pipirais ir kitais mėgstamais prieskoniais, kai jie apkeps - įpilkite pusantros stiklinės sultinio (aš jį pasigaminu iš vandens ir kubelio sauso sultinio), porą šaukštų grietinės ir šaukštą miltų.
6. Tuomet gerai išmaišykite bei dar porą minučių pakepinkite, kad sutirštėtų.
7. Patiekite iškeptus vėdarus su pasiruoštu padažiuku. Skanaukite! Taip pat labai gardu valgyti ir su grietine!
Jeigu nesinori gaminti bulvinių vėdarų, visada galite išmėginti kraujinius vėdarus, kurie būna gaminami Žemaitijoje. :)
Ingredientai
- bulvių: 2 kilogramų
- žarnų: 1 kilogramo
- pieno: 500 mililitrų
- lašinukų: gabaliuko
- svogūnų: 2
- druskos
- maltų juodųjų pipirų
- mėgstamų prieskonių (nėra būtina)
- Padažui:
- lašinių: gabaliuko
- svogūnų: 2
- druskos
- maltų juodųjų pipirų
- mėgstamų prieskonių
- sultinys
- grietinė
- miltai
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių nuskustas bulves nuplaukite bei sutarkuokite bulvių tarka. Pakepinkite spirgučius su svogūnu keptuvėje, prikaistuvyje užvirinkite pieną.
2. Šiuos ingredientus supilkite į bulvių tarkę. Į Tarkę įdėkite druskos, pipirų ir bulvių prieskonių (galite dėti ir kitus mėgstamus prieskonius).
3. Tuomet gerai išmaišykite bei masę sukrėskite į kiaulių žarnas (kiškite tik pusę žarnos, kad nesutrūkinėtų, bekepant), jas dantų krapštuku subadykite (kad išeitų oras bei išbėgtų skystis).
4. Tada sudėkite į kepimo skardą, ją prieš tai patepkite riebalais, ir dėkite į orkaitę pusvalandžiui visu orkaitės pajėgumu, paskui kaitrą pamažinkite iki 170 laipsnių temperatūros. Išvis kepkite maždaug 90 minučių.
5. Padažui pakepinkite spirgučių su svogūnu, pipirais ir kitais mėgstamais prieskoniais, kai jie apkeps - įpilkite pusantros stiklinės sultinio (aš jį pasigaminu iš vandens ir kubelio sauso sultinio), porą šaukštų grietinės ir šaukštą miltų.
6. Tuomet gerai išmaišykite bei dar porą minučių pakepinkite, kad sutirštėtų.
7. Patiekite iškeptus vėdarus su pasiruoštu padažiuku. Skanaukite! Taip pat labai gardu valgyti ir su grietine!
Raktažodžiai:
bulves, zarnos, pienas, lasiniai, vedarai, svogunai, druska, pipirai, sultinys, grietine, miltai
Kaimiški tradiciniai bulviniai vėdarai su pienu
Bulvių pyragėliai
Skanieji bulviniai blynai su varške
Marokietiškas saldžių bulvių pyragas
Bulvių plokštainis su morkomis
Bulvių plokštainis su mėsos faršu (kugelis)
Bulviniai čirviniai blynai širdelių keptuvėje
Sluoksniuotas bulvių apkepas su faršu
Bulvių kotletai (su įdaru arba be)
MOLIŪGŲ IR BULVIŲ BLYNAI
Bulvių košė su moliūgu
Skaniausia veganiška tortilija su sojų faršu
Patobulinti bulviniai blynai
Bulviniai blynai su morkomis
Tarkuotų bulvių košė su vištiena
Bulviniai paplotėliai su sūriu
Virtų bulvių bandelės (kepsneliai) su varške
Patys skaniausi žemaičių blynai
Bulviniai švilpikai arba šiuškės su spirgučių padažu
Bulviniai kokorai su troškintais raugintais kopūstais, morkomis ir rūkyta šonine
Bulviniai arba Kėdainių blynai ruošti kamado tipo grilyje
Kaip išvirti skaniausią bulvių košę?
Mišrainė "Olivje"
Trinta prancūziška bulvių ir svogūnų sriuba su grietinėle