Tradiciniai vėdarai

Kategorija: Mėsos patiekalai


Tradiciniai vėdarai

Paskelbė:
19 Rugpjūčio 2022
Tai yra tradiciniai kaimiški bulviniai vėdarai. Jie tapo mano pačiu mėgstamiausiu receptu. :) Rekomenduoju pasigaminti!

Jeigu nesinori gaminti bulvinių vėdarų, visada galite išmėginti kraujinius vėdarus, kurie būna gaminami Žemaitijoje. :)



Ingredientai



  • bulvių: 2 kilogramų
  • žarnų: 1 kilogramo
  • pieno: 500 mililitrų
  • lašinukų: gabaliuko
  • svogūnų: 2
  • druskos
  • maltų juodųjų pipirų
  • mėgstamų prieskonių (nėra būtina)


  • Padažui:
    • lašinių: gabaliuko
    • svogūnų: 2
    • druskos
    • maltų juodųjų pipirų
    • mėgstamų prieskonių
    • sultinys
    • grietinė
    • miltai



Recepto paruošimas



1. Iš pradžių nuskustas bulves nuplaukite bei sutarkuokite bulvių tarka. Pakepinkite spirgučius su svogūnu keptuvėje, prikaistuvyje užvirinkite pieną.
2. Šiuos ingredientus supilkite į bulvių tarkę. Į Tarkę įdėkite druskos, pipirų ir bulvių prieskonių (galite dėti ir kitus mėgstamus prieskonius).
3. Tuomet gerai išmaišykite bei masę sukrėskite į kiaulių žarnas (kiškite tik pusę žarnos, kad nesutrūkinėtų, bekepant), jas dantų krapštuku subadykite (kad išeitų oras bei išbėgtų skystis).
4. Tada sudėkite į kepimo skardą, ją prieš tai patepkite riebalais, ir dėkite į orkaitę pusvalandžiui visu orkaitės pajėgumu, paskui kaitrą pamažinkite iki 170 laipsnių temperatūros. Išvis kepkite maždaug 90 minučių.
5. Padažui pakepinkite spirgučių su svogūnu, pipirais ir kitais mėgstamais prieskoniais, kai jie apkeps - įpilkite pusantros stiklinės sultinio (aš jį pasigaminu iš vandens ir kubelio sauso sultinio), porą šaukštų grietinės ir šaukštą miltų.
6. Tuomet gerai išmaišykite bei dar porą minučių pakepinkite, kad sutirštėtų.
7. Patiekite iškeptus vėdarus su pasiruoštu padažiuku. Skanaukite! Taip pat labai gardu valgyti ir su grietine!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: