Kiaulpienių šaknų kava
Kategorija: Nealkoholiniai kokteiliai
Tokia kavai pagaminti mums reikės kepintų paprastųjų kiaulpienių šaknų (lot. Taraxacum officinale).
Veikliosios medžiagos: kiaulpienėse yra ganėtinai gausu vitamino C, yra ir gyvybės palaikytojų vitaminų E bei A, taip pat ji turi geležies, kalcio, fosforo, daug inulino, dėl to sergantiesiems cukralige vertėtų su kiaulpiene nesiskirti tiek žiemą, tiek tiek vasarą. Taipogi galima rasti raminančio nervus vario. Kiaulpienė savyje turi maždaug pusę naudingų Mendelejevo lentelės cheminių elementų. Kiaulpienės naudingosios savybės pranoksta visus įmanomus išsikeltus lūkesčius.
Ji išties turi unikalią sudėtį. Pamėginam pasigaminti. :)
1. Pirmiausia vieną arbatinį šaukštelį užpilame verdančiu vandeniu, uždengę palaikome maždaug 3-5 minutes (kol nusileidžia ant dugno), šiek tiek pagardinę medumi arba cukrumi, skaniai geriame.
2. Panaudojimas maistui: Atlikusias nuo kavos minkštas šaknis galime naudoti maistui - tai itin nuostabus veikliųjų medžiagų šaltinis bei maisto papildas. Galite minkštus gabaliukus sudėti į mišrainę, sriubas, troškinius ir garnyrus. Karštas šokoladas patampa tiesiog ypatingas, įdėjus šio produkto.
3. Nevengiame kiaulpienių šaknyse esančių kartumynų - kaip tik jie padeda skaidyti bei deginti riebalus. Vartojame daugiau produktų, turinčių kartų skonį. Kartus skonis yra tarsi ugnis mūsų kraujotakai bei virškinimui.
Veikliosios medžiagos: kiaulpienėse yra ganėtinai gausu vitamino C, yra ir gyvybės palaikytojų vitaminų E bei A, taip pat ji turi geležies, kalcio, fosforo, daug inulino, dėl to sergantiesiems cukralige vertėtų su kiaulpiene nesiskirti tiek žiemą, tiek tiek vasarą. Taipogi galima rasti raminančio nervus vario. Kiaulpienė savyje turi maždaug pusę naudingų Mendelejevo lentelės cheminių elementų. Kiaulpienės naudingosios savybės pranoksta visus įmanomus išsikeltus lūkesčius.
Ji išties turi unikalią sudėtį. Pamėginam pasigaminti. :)
Ingredientai
- kiaulpienių šaknys: 1 arbatinio šaukštelio
- vanduo
- medus: pagal skonį (arba cukrus)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia vieną arbatinį šaukštelį užpilame verdančiu vandeniu, uždengę palaikome maždaug 3-5 minutes (kol nusileidžia ant dugno), šiek tiek pagardinę medumi arba cukrumi, skaniai geriame.
2. Panaudojimas maistui: Atlikusias nuo kavos minkštas šaknis galime naudoti maistui - tai itin nuostabus veikliųjų medžiagų šaltinis bei maisto papildas. Galite minkštus gabaliukus sudėti į mišrainę, sriubas, troškinius ir garnyrus. Karštas šokoladas patampa tiesiog ypatingas, įdėjus šio produkto.
3. Nevengiame kiaulpienių šaknyse esančių kartumynų - kaip tik jie padeda skaidyti bei deginti riebalus. Vartojame daugiau produktų, turinčių kartų skonį. Kartus skonis yra tarsi ugnis mūsų kraujotakai bei virškinimui.
Raktažodžiai:
medus, vanduo, kava, kiaulpieniu saknys, kiaulpienes, kiaulpieniu saknu kava, kiaulpieniu kava
6 vaisiai, kurie būtini mūsų organizmui kasdien
Dilgėlė - tikras pavasario daktaras. Štai kaip ją naudoti
Jonažolių arbata ( nuo depresijos).
Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins
Kiekvieną rudenį ir žiemą aš darau šį moliūgų kokteilį!
Morkų sultys - nauda ir 2 receptai
Mišrainė su rūkyta vištiena, pievagrybiais ir ananasais
Atradau trąšas, kurios nieko nekainavo, o prikėlė net silpniausius augalus
Tyrė, kokių vištų kiaušiniai naudingiausi: išvados nustebins
Naminės garstyčios su medumi
Vegetariški raudonųjų lęšių miltų paplotėliai
Kas vyksta su smegenimis, jei suvalgytume po vieną raugintą agurką per dieną
Vaisių kokteilis "Pavasariškų vitaminų bomba!"
Kaimynai pavydės tokių sultingų pomidorų: pravers vos 1 gudrybė
Laikantis šių nesudėtingų taisyklių orchidėjos džiugins gausiais žiedais
Veganiški šokoladiniai, riešutų sviesto saldainiai be glitimo
Šalta veganiška kava su migdolų pienu
Vengriškas plokštainis su varške
Kataif (Qataeiyf) - arabiški miltiniai blynai su varške, obuoliais ir cinamonu
Troškintos jautienos kepenys su morkomis
Troškintos jautienos kepenys su morkomis
Kaip sterilizuoti stiklainius?
Naminės grūdėtos garstyčios
Airiška kava su viskiu