Kiaulpienių šaknų kava

Kategorija: Nealkoholiniai kokteiliai


Kiaulpienių šaknų kava

Paskelbė:
02 Lapkričio 2022
Tokia kavai pagaminti mums reikės kepintų paprastųjų kiaulpienių šaknų (lot. Taraxacum officinale).

Veikliosios medžiagos: kiaulpienėse yra ganėtinai gausu vitamino C, yra ir gyvybės palaikytojų vitaminų E bei A, taip pat ji turi geležies, kalcio, fosforo, daug inulino, dėl to sergantiesiems cukralige vertėtų su kiaulpiene nesiskirti tiek žiemą, tiek tiek vasarą. Taipogi galima rasti raminančio nervus vario. Kiaulpienė savyje turi maždaug pusę naudingų Mendelejevo lentelės cheminių elementų. Kiaulpienės naudingosios savybės pranoksta visus įmanomus išsikeltus lūkesčius.

Ji išties turi unikalią sudėtį. Pamėginam pasigaminti. :)


Ingredientai


  • kiaulpienių šaknys: 1 arbatinio šaukštelio
  • vanduo
  • medus: pagal skonį (arba cukrus)


Recepto paruošimas



1. Pirmiausia vieną arbatinį šaukštelį užpilame verdančiu vandeniu, uždengę palaikome maždaug 3-5 minutes (kol nusileidžia ant dugno), šiek tiek pagardinę medumi arba cukrumi, skaniai geriame.
2. Panaudojimas maistui: Atlikusias nuo kavos minkštas šaknis galime naudoti maistui - tai itin nuostabus veikliųjų medžiagų šaltinis bei maisto papildas. Galite minkštus gabaliukus sudėti į mišrainę, sriubas, troškinius ir garnyrus. Karštas šokoladas patampa tiesiog ypatingas, įdėjus šio produkto.
3. Nevengiame kiaulpienių šaknyse esančių kartumynų - kaip tik jie padeda skaidyti bei deginti riebalus. Vartojame daugiau produktų, turinčių kartų skonį. Kartus skonis yra tarsi ugnis mūsų kraujotakai bei virškinimui.



Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: