Nealkoholinis imbierinis limonadas
Kategorija: Nealkoholiniai kokteiliai
Itin gaivus bei visada atgaivinantis naminis imbiero limonadas iš natūralių ingredientų.
1. Pirmiausia 450 mililitrų vandens užverdame puode ir į jį sudedame itin smulkiai supjaustytą imbierą.
2. Sumažiname kaitrą iki vidutinės ir mišinį paverdame maždaug 5 minutes.
3. Tada nuimame nuo viryklės ir mišinį palaikome iki 20 minučių.
4. Paskui nukošiame per smulkų sietelį. Vanduo dabar jau turi būti prisotintas imbiero skoniu.
5. Tada 225 mililitrų vandens užverdame puode kartu su cukrumi. Verdame tol, kol cukrus visiškai ištirps.
6. Po to 115 mililitrų imbierinio vandens maišome su 75 mililitrų cukraus sirupu ir 115 mililirų gazuoto vandens.
7. Įspaudžiame kelis lašus laimo sulčių, papuošiame laimo arba citrinos skiltelėmis. Skanaus!
Ingredientai
- imbiero šaknies: ~200 gramų (nulupame bei smulkiai supjaustome)
- vandens: 450 mililitrų (+225 mililitrų)
- cukraus: 125 gramų
- gazuoto vandens (vienai porcijai): 115 mililitrų
- laimo vaisiaus sulčių: pagal skonį
- Patiekimui:
- citrinos arba laimo vaisiaus griežinėliai
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia 450 mililitrų vandens užverdame puode ir į jį sudedame itin smulkiai supjaustytą imbierą.
2. Sumažiname kaitrą iki vidutinės ir mišinį paverdame maždaug 5 minutes.
3. Tada nuimame nuo viryklės ir mišinį palaikome iki 20 minučių.
4. Paskui nukošiame per smulkų sietelį. Vanduo dabar jau turi būti prisotintas imbiero skoniu.
5. Tada 225 mililitrų vandens užverdame puode kartu su cukrumi. Verdame tol, kol cukrus visiškai ištirps.
6. Po to 115 mililitrų imbierinio vandens maišome su 75 mililitrų cukraus sirupu ir 115 mililirų gazuoto vandens.
7. Įspaudžiame kelis lašus laimo sulčių, papuošiame laimo arba citrinos skiltelėmis. Skanaus!
Raktažodžiai:
limonadas, nealkoholinis limonadas, imbierinis limonadas, imbieras, cukrus, gazuotas vanduo, laimo sultys
Tom kha gai tailandieška sriuba su vištiena ir daržovėmis
Grikiai su daržovėmis, pupelėmis ir sūriu
KREVEČIŲ UŽKANDIS | RECEPTAS
BALTAS SVIESTINIS PADAŽAS
Ravioli padažas iš sviesto
RECEPTAS: JAUTIENOS BEFSTROGENAS
MIEŽIŲ KOŠĖ SU GRYBAIS IR TOFU
PRANCŪZIŠKA CUKINIJŲ SRIUBA
Tofu sūrio pyragas su mangais
Desertas: Želė "Mozaika"
Spagečiai su bolonijos padažu iš faršo ir sūriu
Skaniausias birus plovas su kalakutiena orkaitėje
Tom yum sriuba su vištiena ir krevetėmis
Jonažolių arbata ( nuo depresijos).
Spragėsių - popkornų prieskoniai
Plikytos tešlos tortas Karpatka su plikytu kremu
ispaniškas desertas
Alkoholinis kokteilis: arbūzinė sangrija su baltu vynu ir degtine
Biskvitinis medaus tortas "Sodžius"
Rikotos sūrio (varškės) tortas su kiviais
Silkė acto marinate
Skaniai sūdyta skumbrė namuose
Nesaldus vegetariškas apkepas su daržovėmis