Naminis kokosų pienas be laktozės

Kategorija: Nealkoholiniai kokteiliai


Naminis kokosų pienas be laktozės

Paskelbė:
24 Rugpjūčio 2022
Nuo to laiko, kai pamėgau kokosų pieną, jis tapo vis dažnesnis svečias mano virtuvėje. Šį augalinį pieną dažnai naudoju receptuose vietoj įprasto pieno ar grietinėlės trintoms sriuboms, troškiniams ir ne tik egzotiškiems patiekalams. Jo pilu ir virdama košes, trindama kokteilius ar gardindama desertus. Kaip ir kokosų aliejus, kokosų pienas turi uždegimo slopinamųjų ir antivirusinių savybių, tad tikrai rekomenduoju ir jums su šiuo produktu susidraugauti. Nepasigailėsite. Išmėginkit.

Iš nurodyto ingredientų kiekio man gavosi 0,5 litro kokosų pieno.



Ingredientai



  • nesaldintos kokosų drožlės: 2 stiklinių
  • vanduo: 4 stiklinių
  • druska: 0,3 arbatinio šaukštelio

Recepto paruošimas



1. Prieš gamindami į kokteilinę suberiame kokosų drožles, jas užpilame karštu, bet ne verdančiu vandeniu, išmaišome ir paliekame kelioms valandoms, kad išbrinktų.
2. Į išbrinkusias kokosų drožles beriame druskos ir suplakame. Plakame tol, kol kokosų drožlės pavirs į baltą skystį. Suplaktą pieną nukošiame per tankų kiaurasamtį arba drobės atraižą, kad ten liktų visi tirščiai, juos atidedame. Kokosų pieną dar kartą išplakame ir perkošiame, kad visiškai neliktų tirščių.
3. Naminį kokosų pieną supilame į indą ir laikome šaldytuve iki 5 dienų. Laikomas jis susisluoksniuoja: apačioje atsiskiria balkšvas vanduo, o į viršų pakyla baltoji dalis. Prieš vartodami kokosų pieną suplakame. Jei norime skystesnio pieno, jį galime atskiesti su vandeniu.
4. Šalutinį kokosų pieno produktą – atlikusius tirščius – paskleidžiame kepimo skardoje ant kepimo popieriaus ir sumaigome šakute, kad vienodai pasiskirstytų. Džioviname maždaug valandą iki 100 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje kartkartėmis pamaišydami, kad vienodai išdžiūtų. Stebime, kad kokosų miltai nepradėtų ruduoti, jie turi išlikti balti.
5. Išėmę iš orkaitės dar paliekame, kad visai išdžiūtų. Visiškai sausus kokosų tirščius suberiame į trintuvą, trumpai pasmulkiname, kad taptų panašūs į purius miltus.
6. Kokosų miltus suberiame į indą ir laikome sausai, kol prireiks.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: