Obuolių kompotas žiemai
Kategorija: Nealkoholiniai kokteiliai
Toks konservavimo būdas tikrai užims vieną iš pačių garbingiausių vietų Jūsų rūsio lentynose. Aš pati daugumą kompotų gaminu dėl tirščių, bet šis receptas yra vertas dėmesio ir dėl pačio skysčio. Išgirtas visų, kurie tik ragavo. Itin skanus, kai atšaldytas.
Aš pati obuolių kompotui stengiuosi naudoti mažus obuoliukus - alyvinius, rojaus arba laukinius. Taip pat esu gaminusi ir iš supjaustytų riekėmis didelių obuolių - skanu, bet ne taip, kaip mažučiai su visu graužtuku.
Aš gaminu 3 litrų užsukamuose stiklainiuose, šiam kiekiui išsiplaunu tris tokius.
1. Iš pradžių 5 litrų puode užkaiskite 4 litrus vandens.
2. Vandeniui užvirus, į jį berkite dvi saujas šviežių mėtų lapelių.
3. Apvirkite maždaug 10-15 minučių, lapus traukite lauk ir aromatiniame vandenyje blanširuoju obuolius. Mažus obuolius maždaug 2-3 minutes, vidutinio dydžio ir stambių riekeles - maždaug 5-6 minutes.
4. Paskui juos išgriebkite į švarius stiklainius. Vandens virimo nenutraukite, o į stiklainius berkite po maždaug 400-500 gramų cukraus.
5. Tada užpilkite karštu mėtiniu vandeniu, užsukite verdančiu vandeniu nuplikytais dangteliais, itin gerai supurtykite stiklainius, kad cukrus pasidengtų skysčiu bei apklokite kaip įmanoma šilčiau, kad kuo ilgiau laikytųsi šiluma. Kai atvės, neškite į rūsį. Štai ir viskas. Lepinkitės!
6. Patariu: Obuoliais užpildome bent jau tris ketvirtadalius stiklainio, o skystį pilame palaipsniui į visus stiklainius, jei neužteks mėtinio vandens - papildome verdančiu vandeniu iš virdulio.
Aš pati obuolių kompotui stengiuosi naudoti mažus obuoliukus - alyvinius, rojaus arba laukinius. Taip pat esu gaminusi ir iš supjaustytų riekėmis didelių obuolių - skanu, bet ne taip, kaip mažučiai su visu graužtuku.
Aš gaminu 3 litrų užsukamuose stiklainiuose, šiam kiekiui išsiplaunu tris tokius.
Ingredientai
- obuoliai: 3 kilogramų
- vanduo: 4 litrų
- cukrus: 1,5 kilogramo
- mėtos: 2 saujų
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių 5 litrų puode užkaiskite 4 litrus vandens.
2. Vandeniui užvirus, į jį berkite dvi saujas šviežių mėtų lapelių.
3. Apvirkite maždaug 10-15 minučių, lapus traukite lauk ir aromatiniame vandenyje blanširuoju obuolius. Mažus obuolius maždaug 2-3 minutes, vidutinio dydžio ir stambių riekeles - maždaug 5-6 minutes.
4. Paskui juos išgriebkite į švarius stiklainius. Vandens virimo nenutraukite, o į stiklainius berkite po maždaug 400-500 gramų cukraus.
5. Tada užpilkite karštu mėtiniu vandeniu, užsukite verdančiu vandeniu nuplikytais dangteliais, itin gerai supurtykite stiklainius, kad cukrus pasidengtų skysčiu bei apklokite kaip įmanoma šilčiau, kad kuo ilgiau laikytųsi šiluma. Kai atvės, neškite į rūsį. Štai ir viskas. Lepinkitės!
6. Patariu: Obuoliais užpildome bent jau tris ketvirtadalius stiklainio, o skystį pilame palaipsniui į visus stiklainius, jei neužteks mėtinio vandens - papildome verdančiu vandeniu iš virdulio.
Naminis obuolių vynas
Rabarbarų kompotas
Karališkas obuolių pyragas
Kojos mirkomos obuolių acte, padės išgydyti keletą ligų!
Varškės ir obuolių apkepas
Trapus obuolių pyragas su karamele
Švediškas obuolių pyragas su grietinėle
Burokėlių sriuba su džiovintais obuoliais
Tradiciniai lietuviški cepelinai
Greitas Obuolių pyragas
Obuolių kokteilis
Geriausias Sassy vandens receptas
Greitai pagaminama veganiška kreminė žiedinių kopūstų ir obuolių sriuba
Pyragas su maskarpone
Burnoje tirpstantis varškės apkepas su obuoliais
Silkė su džiovintais obuoliais ir razinomis
Skanusis močiutės obuolių pyragas
Burnoje tirpstantis bananų ir obuolių pyragas
Obuolių štrudelis su migdolais
Gardžioji silkė su burokėliais, grybais ir obuoliais
keptos anties receptas
Kalakutienos guliašas
Šaltiena su kiauliena ir vištiena
Minkščiausi ir greičiausi obuolių suktinukai.