Gluhwein - Glintveinas (karštas vynas)

Kategorija: Alkoholiniai Kokteiliai


Gluhwein - Glintveinas (karštas vynas)

Paskelbė:

Ingredientai

  • raudonas sausas arba pusiau sausas stalo vynas: 750 mililitrų
  • vanduo: 100-120 mililitrų
  • cinamono lazdelės: 1
  • gvazdikėliai: 7-10
  • cukrus: 1 valgomojo šaukšto
  • apelsinai: 1 (arba pagal skonį)



Recepto paruošimas

1. Pirmiausia į puodą pilame vandenį, dedame cukrų (arba medų), cinamono lazdelę ir maišydami pakaitiname 5 minutes.

2. Tada apelsiną perpjauname perpus, sultis išspaudžiame į kaitinamą puodą

3. Gvazdikėlius susmaigstome į apelsino žievelę ir ją taipogi įmetame į puodą

4. Puodo turinį kaitiname maždaug 25-30 minučių, pamaišydami, kol skystis tampa klampus.

5. Tuomet supilame vyną ir uždengtą puodą dar pakaitiname ant silpnos kaitros, bet neužviriname!

6. Paruoštą glintveiną nukošiame per sietelį ir supilstome į karštame vandenyje pašildytas taures arba bokaliukus. Skanaujame!


Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook