Gluhwein - Glintveinas (karštas vynas)
Kategorija: Alkoholiniai Kokteiliai

Ingredientai
- raudonas sausas arba pusiau sausas stalo vynas: 750 mililitrų
- vanduo: 100-120 mililitrų
- cinamono lazdelės: 1
- gvazdikėliai: 7-10
- cukrus: 1 valgomojo šaukšto
- apelsinai: 1 (arba pagal skonį)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia į puodą pilame vandenį, dedame cukrų (arba medų), cinamono lazdelę ir maišydami pakaitiname 5 minutes.
2. Tada apelsiną perpjauname perpus, sultis išspaudžiame į kaitinamą puodą
3. Gvazdikėlius susmaigstome į apelsino žievelę ir ją taipogi įmetame į puodą
4. Puodo turinį kaitiname maždaug 25-30 minučių, pamaišydami, kol skystis tampa klampus.
5. Tuomet supilame vyną ir uždengtą puodą dar pakaitiname ant silpnos kaitros, bet neužviriname!
6. Paruoštą glintveiną nukošiame per sietelį ir supilstome į karštame vandenyje pašildytas taures arba bokaliukus. Skanaujame!
Panašūs receptai

Karšto vyno receptas

Karšto vyno receptas - Tobulas karštas vynas

Kiaušininis migdolų likeris

Naminis auksaspalvis pienių vynas

Naminis obuolių vynas

Putojančio vyno kokteilis "Vasara"

Naminis apelsinų likeris

Kokteilis Mimoza - Mimosa

Vaisinis šampano kokteilis

Naminis Kahlua kavos likeris

Malibu kokteilis

Naminis imbierinis alus