Naminis imbierinis alus
Kategorija: Alkoholiniai Kokteiliai
Ne viską yra įmanoma pačiam pasigaminti namie, bet daug ką tikrai. Pasidaryti imbierinio alaus namie yra visai nesunku, tik užtrunka gana ilgokai. Ir bent man asmeniškai naminis imbierinis alus skanesnis nei pirktinis. Beje, jeigu gaminote cukruotą imbierą, imbierinis alus yra nuostabus būdas sunaudoti likusį sirupą.
1. Pirmiausia sudedame į puodą sutarkuotą imbierą, cukrų bei 0,5 stiklinės vandens. Viską užverdame ir paverdame, kol cukrus ištirpsta.
2. Nuimame nuo kaitros ir atvėsiname (maždaug pusvalandį).
3. Perkošiame viską per sietelį.
4. Jeigu jau gaminote cukruotą imbierą ir turite likusio sirupo galima naudoti jį nuo šio etapo.
5. Į sirupą įmaišome citrinos sultis, mieles ir 7 stiklines vandens. Viską gerai išmaišome.
6. Tada viską supilame į plastikinį butelį, užsukame kamštelį ir leidžiame fermentuotis kambario temperatūroje maždaug 2-3 dienas.
7. Kai jau pradės gamintis angliarūgštė, perkeliame imbierinį alų į šaldytuvą. Skanaujame!
Ingredientai
- šviežias tarkuotas imbieras: 3 valgomųjų šaukštų
- cukrus: 1 stiklinės
- vanduo: 0,5 stiklinės
- citrinos sultys: iš 1 vnt.
- sausos mielės: 0,5 arbatinio šaukštelio
- vanduo: 7 stiklinių
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia sudedame į puodą sutarkuotą imbierą, cukrų bei 0,5 stiklinės vandens. Viską užverdame ir paverdame, kol cukrus ištirpsta.
2. Nuimame nuo kaitros ir atvėsiname (maždaug pusvalandį).
3. Perkošiame viską per sietelį.
4. Jeigu jau gaminote cukruotą imbierą ir turite likusio sirupo galima naudoti jį nuo šio etapo.
5. Į sirupą įmaišome citrinos sultis, mieles ir 7 stiklines vandens. Viską gerai išmaišome.
6. Tada viską supilame į plastikinį butelį, užsukame kamštelį ir leidžiame fermentuotis kambario temperatūroje maždaug 2-3 dienas.
7. Kai jau pradės gamintis angliarūgštė, perkeliame imbierinį alų į šaldytuvą. Skanaujame!
Raktažodžiai:
imbieras, cukrus, citrinos sultys, alus, mieles, imbierinis alus, naminis alus, vanduo, alkoholis, sausos mieles
Nealkoholinis imbierinis limonadas
Aviečių likeris
Šokoladinis pyragaitis su putėsiais
Tikra romo boba - Mielinis velykų pyragas
Naminis auksaspalvis pienių vynas
Juodųjų serbentų limonadas
JAUTIENOS SUKTINUKAI “ZRAZAI“ SU IMBIERINIU ALUMI
Spindulinių mungo pupuolių sriuba su pomidorais
Purios mielinės bandelės su kriaušių įdaru
VEGANIŠKAS UŽKANDIS SU OBUOLIAIS
Naminis apelsinų likeris
SVAJONIŲ PUSRYČIAI - MIELINIAI BLYNAI
KRABŲ LAZDELIŲ BLYNAI
Morkų salotos su imbieru
Keptuvėje kepta silkė alaus tešloje
Naminis medaus limondas
Naminiai žydiški beigeliai - didriestainiai
Kinietiški makaronai
Briedienos kepsnys
GARDŪS MIELINIAI BLYNAI
Mieliniai bulviniai blynai su ikrais
Aštri daržovių sriuba
Tom kha gai tailandieška sriuba su vištiena ir daržovėmis
Islandiškas rabarbarų trupiniuotis - pyragas su avižiniais dribsniais