Naminis imbierinis alus

Kategorija: Alkoholiniai Kokteiliai


Naminis imbierinis alus

Paskelbė:
19 Rugpjūčio 2022
Ne viską yra įmanoma pačiam pasigaminti namie, bet daug ką tikrai. Pasidaryti imbierinio alaus namie yra visai nesunku, tik užtrunka gana ilgokai. Ir bent man asmeniškai naminis imbierinis alus skanesnis nei pirktinis. Beje, jeigu gaminote cukruotą imbierą, imbierinis alus yra nuostabus būdas sunaudoti likusį sirupą.



Ingredientai



  • šviežias tarkuotas imbieras: 3 valgomųjų šaukštų
  • cukrus: 1 stiklinės
  • vanduo: 0,5 stiklinės
  • citrinos sultys: iš 1 vnt.
  • sausos mielės: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • vanduo: 7 stiklinių

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia sudedame į puodą sutarkuotą imbierą, cukrų bei 0,5 stiklinės vandens. Viską užverdame ir paverdame, kol cukrus ištirpsta.
2. Nuimame nuo kaitros ir atvėsiname (maždaug pusvalandį).
3. Perkošiame viską per sietelį.
4. Jeigu jau gaminote cukruotą imbierą ir turite likusio sirupo galima naudoti jį nuo šio etapo.
5. Į sirupą įmaišome citrinos sultis, mieles ir 7 stiklines vandens. Viską gerai išmaišome.
6. Tada viską supilame į plastikinį butelį, užsukame kamštelį ir leidžiame fermentuotis kambario temperatūroje maždaug 2-3 dienas.
7. Kai jau pradės gamintis angliarūgštė, perkeliame imbierinį alų į šaldytuvą. Skanaujame!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: