Pūstų ryžių desertas iš vaikystės

Kategorija: Desertai


Pūstų ryžių desertas iš vaikystės

Paskelbė:
30 Spalio 2024

Ingredientai

  • Medus: 4 valg. š.
  • Riešutų sviestas: 4 valg. š. 
  • Pūsti ryžiai: 2 stikl.
  • Kakava: 1 arb. š. (nebūtina)
Aplieti (nebūtina):
  • Sviestas: nedidelis gabalėlis
  • Šokoladas: keli gabalėliai


Recepto paruošimas

1. Garų vonelėje ištirpinti medų, dedame riešutų sviestą, pilame pūstus ryžius ir viską gerai išmaišome

2. Prie skysto medaus sudėti riešutų sviestą, supilti pūstus ryžius ir viską labai gerai išmaišyti.

3. Gautą masę perkelti į kepimo popieriumi ištiestą dubenį/formą ir pirštais suspausti, kad neliktų tarpelių.

4. Jei norisi dar saldžiau, garų vonelėje išlydyti sviestą kartu su šokoladu ir užpilti ant ryžių viršaus.

5. Perkelti indą ir palaikyti šaldytuve ~30 min.

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: