Kalėdinis keksas
Kategorija: Desertai
Ingredientai
- miltų: 220 gramų
- kepimo miltelių: 1 arbatinio šaukštelio
- druskos: žiupsnelio
- cukraus: 100 gramų
- irisų: 50 gramų (susmulkintų)
- braziliškų riešutų: 50 gramų (susmulkintų)
- skrudintų žemės riešutų: 30 gramų (susmulkintų)
- džiovintų spanguolių: 50 gramų
- pieno: 100 mililitrų
- kiaušinių: 2
- aliejaus: 20 mililitrų
- sviesto (skardai patepti)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių miltus, druską ir kepimo miltelius išsijojame.
2. Sumaišome su cukrumi.
3. Tuomet įmušame kiaušinius, gerai išmaišome, kad nebeliktų sausos masės.
4. Supilame pieną ir aliejų. Tešla privalo nebūti skysta, tad jeigu reikia, galite pridėti dar šiek tiek miltų.
5. Tada sudedame braziliškus riešutus, irisus ir spanguoles. Gal ir atrodo keistas derinys, bet tikrai pasakiškai skanu!
6. Kepimo skardą ištepame su sviestu.
7. Pabarstome skrudintais žemės riešutų gabalėliais ir užpilame tešlą.
8. Galiausiai kepu įkaitintoje orkaitėje iki 160 laipsnių temperatūros maždaug 50 minučių. Lepinamės!
PIENO KOKTEILIS SU BANANAIS, ŽEMĖS RIEŠUTŲ SVIESTU IR ŠOKOLADO GABALIUKAIS
VARŠKĖS KEKSAS SU ŠOKOLADO GABALIUKAIS
Patiks visiems: griliažinis tortas su Rududu
BLYNAI SU TARKUOTAIS OBUOLIAIS
Švelnus pyragas su persikais
Prancūziškas skrebutis su riešutų sviestu ir bananais
Minkštas ir drėgnas pyragas „Zebras“
Šokoladinis pyragas su anakardžių riešutais
Prancūziškas skrebutis su riešutų sviestu ir bananais
RECEPTAS: BULVIŲ APKEPAS
Nuostabiai vakarienei: Faršo "lizdeliai" su pikantišku įdaru
Migdolų pyragas su uogiene
KEKSIUKAI SU SERBENTAIS
Šokoladinis kavos tortas
Tortas "Krepvilis"
ŠOKOLADINIS TRUPININIS VARŠKĖS PYRAGAS
Sausainiai-juostelės su džemu
Sausainiai-juostelės su džemu
KALAKUTIENOS IR ANAKARDŽIŲ RIEŠUTŲ TROŠKINYS
Kavos keksiukai
LIETINIAI BLYNAI SU SŪDYTOS KARAMELĖS PADAŽU IR RIEŠUTAIS
Nesaldus vegetariškas apkepas su daržovėmis
VARŠKINIAI SAUSAINIAI
KITOKIE ČIRVINIAI BLYNAI