Bulvių leistinukai su sūriu ir spirgučiais
Kategorija: Bulvių patiekalai
Slovakai labai didžiuojasi brinza - trapiu, sodraus skonio avių pieno sūriu. Pas juos, jis dominuoja daugybėje užkandžių - štai jums ir vienas iš Slovakijos virtuvės ypatumų. Tad šį kartą rekomenduoju pasigaminti itin paprastą patiekalą - bulvių ir miltų leistinukus, patiekiamus su lydytu brinzos sūriu (iš bėdos galima pakeisti į feta) ir spirgučiais (slov. bryndzove halušky). Man jie taip patiko, kad tikrai gaminsiu ir ateityje. Skonis pranoko lūkesčius, kuriuos susidariau, tik perskaičiusi ingredientus. :)
1. Pirmiausia supjaustome šoninę nedideliais kubeliais ir kepiname keptuvėje, kol apskrunda.
2. Užverdame pasūdytą vandenį puode.
3. Per tą laiką, kol vanduo užvirs, sutarkuojame nuskustas bulves smulkia tarka.
4. Suberiame miltus ir druską, įmušame kiaušinį. Išmaišome.
5. Šiam patiekalui gaminti įprastai naudojamas specialus įrankis (spaetzle maker, galima rasti pirkti aliexpress arba parduotuvėse, jį taip pat galite matyti nuotraukoje žemiau), jeigu tokio neturite, virtiniams suleisti į verdantį vandenį puikiai tinka ir stambi tarka arba rėtis. Dar vienas būdas - susmulkiname tešlą peiliu.
6. Kad virtiniai jau yra išvirę, galima suprasti, kai jie ima kilti į paviršių. Tuomet juos ir išgriebiame iš puodo kiaurasamčiu. Nuvarviname vandens perteklių.
7. Sudedame virtinius atgal į puodą, ant viršaus užberiame susmulkintą brinzą, pakaitiname, kol sūris išsilydo.
8. Patiekiame su kepinta šonine ir žalumynais. Skanaujame!
Ingredientai
- brinza sūris: 250 gramų (galima pakeisti feta)
- bulvės: 500 gramų
- kvietiniai miltai: 200 gramų
- kiaušiniai: 1
- druska: 1 arbatinio šaukštelio
- karštai rūkyta šoninė: 200 gramų
- žalumynai: šakelės (pagarinimui)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia supjaustome šoninę nedideliais kubeliais ir kepiname keptuvėje, kol apskrunda.
2. Užverdame pasūdytą vandenį puode.
3. Per tą laiką, kol vanduo užvirs, sutarkuojame nuskustas bulves smulkia tarka.
4. Suberiame miltus ir druską, įmušame kiaušinį. Išmaišome.
5. Šiam patiekalui gaminti įprastai naudojamas specialus įrankis (spaetzle maker, galima rasti pirkti aliexpress arba parduotuvėse, jį taip pat galite matyti nuotraukoje žemiau), jeigu tokio neturite, virtiniams suleisti į verdantį vandenį puikiai tinka ir stambi tarka arba rėtis. Dar vienas būdas - susmulkiname tešlą peiliu.
6. Kad virtiniai jau yra išvirę, galima suprasti, kai jie ima kilti į paviršių. Tuomet juos ir išgriebiame iš puodo kiaurasamčiu. Nuvarviname vandens perteklių.
7. Sudedame virtinius atgal į puodą, ant viršaus užberiame susmulkintą brinzą, pakaitiname, kol sūris išsilydo.
8. Patiekiame su kepinta šonine ir žalumynais. Skanaujame!
Raktažodžiai:
bulves, suris, brinza suris, miltai, kvietiniai miltai, kiausiniai, druska, sonine, karstai rukyta sonine, rukyta sonine, zalumynai
BULVIŲ PLOKŠTAINIS. KUGELIS
Orkaitėje keptos bulvės su sūriu
Orkaitėje kepti bulvių kotletai su rūkyta vištiena ir sūriu
VIRTINUKAI SU BULVIŲ IR SŪRIO ĮDARU
BULVIŲ APKEPAS SU SŪRIU
Pasta Carbonara - makaronai su šonine, kaiušinių tryniais ir sūriu
KIAULIENOS SUKTINUKAI SU FETA SŪRIU
Tarkuotų bulvių košė su vištiena
Cukinijų apkepas su parmezano sūriu
Cukinijų salotos su pankoliu, feta sūriu ir kedro riešutais
Gaivios salotos su feta sūriu ir pomidorais
Tarkuotų bulvių pyragas su sūriu ir česnaku
Vištienos ir Feta sūrio sriuba
Virti bulviniai kukuliai
Pavyko tobulai: varškės ir virtų bulvių apkepas
VEGETARIŠKI MAKARONAI SU FETA, CUKINIJOMIS IR POMIDORAIS
Nesaldūs tarkuotų bulvių ir cukinijų vafliai - blynai
Bulvių pyragas su sūriu ir česnaku
CEPELINAI SU VARŠKE | RECEPTAS
Bulviniai arba Kėdainių blynai ruošti kamado tipo grilyje
Kesadilija (Quesadilla) su feta sūriu
VOVERAITĖS SU BULVĖMIS
Paprasta saldžių bulvių (batatų) košė su grietinėle
Bulvių "kišenėlės"