BULVINIAI LEISTINUKAI SU SŪRIU IR SPIRGUČIAIS

Kategorija: Bulvių patiekalai


BULVINIAI LEISTINUKAI SU SŪRIU IR SPIRGUČIAIS

Paskelbė:
17 Sausio 2023

Ingredientai


  • brinza sūris: 250 gramų (galima pakeisti feta)
  • bulvės: 500 gramų
  • kvietiniai miltai: 200 gramų
  • kiaušiniai: 1
  • druska: 1 arbatinio šaukštelio
  • karštai rūkyta šoninė: 200 gramų
  • žalumynai: šakelės (pagarinimui)

Recepto paruošimas


1. Pirmiausia supjaustome šoninę nedideliais kubeliais ir kepiname keptuvėje, kol apskrunda.
2. Užverdame pasūdytą vandenį puode.
3. Per tą laiką, kol vanduo užvirs, sutarkuojame nuskustas bulves smulkia tarka.
4. Suberiame miltus ir druską, įmušame kiaušinį. Išmaišome.
5. Šiam patiekalui gaminti įprastai naudojamas specialus įrankis (spaetzle maker, galima rasti pirkti aliexpress arba parduotuvėse, jį taip pat galite matyti nuotraukoje žemiau), jeigu tokio neturite, virtiniams suleisti į verdantį vandenį puikiai tinka ir stambi tarka arba rėtis. Dar vienas būdas - susmulkiname tešlą peiliu.
6. Kad virtiniai jau yra išvirę, galima suprasti, kai jie ima kilti į paviršių. Tuomet juos ir išgriebiame iš puodo kiaurasamčiu. Nuvarviname vandens perteklių.
7. Sudedame virtinius atgal į puodą, ant viršaus užberiame susmulkintą brinzą, pakaitiname, kol sūris išsilydo.
8. Patiekiame su kepinta šonine ir žalumynais. Skanaujame!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: