Kopūstų blynai su manais
Kategorija: Blynai
Nors kopūstas ir nėra toks didelis kaip moliūgas, bet paprastai jo per vieną kartą taip pat nesunaudojame. Todėl verta turėti galvoje bent jau du patiekalus, kuriems būtų galima sunaudoti vieną kopūstą. Žinoma, tai galėtų būti paprasčiausiai balandėliai ir kopūstų sriuba. Bet kartas nuo karto norisi kažko įdomesnio ir naujo. Būtent dėl to jau kurį laiką planavau išmėginti keptuvėje iškeptus blynelius, kurių pagrindas būtų būtent kopūstai. Internete prisiskaičius įvairiausių patarimų, variacijų ir išmėginus, gavau labai gerą rezultatą. Kai kuriuose receptuose rekomenduojama kopūstą prieš kepant pavirti arba patroškinti, kai kuriuose rekomenduojama kaip tik naudoti tik žalią. Norėjau pradžiai išmėginti nuo žalio kopūsto. Kadangi blyneliai gavosi minkšti bei labai gardūs, tai aš asmeniškai nematau prasmės kopūstą prieš tai dar kaip nors apdoroti. Svarbiau juos kepti ant mažesnės kaitros, kad spėtų daugiau suminkštėti.
1. Iš pradžių kopūstą ir morką sutarkuokite, užberkite druskos ir palaikykite maždaug 10 minučių.
2. Tuomet nusunkite daržoves, berkite prieskonius, įmuškite kiaušinį, dėkite manų kruopas, miltus - tiek, kad būtų bent šiek tiek įmanoma blynelį paformuoti rankomis (jei tai pavyksta, galite blynelį prieš dedant į keptuvę dar apvolioti manų kruopose). Nors nieko tokio, jei ir masę teks kabinti šaukštu - jau geriau nepadauginti miltų.
3. Kepkite ant nedidelės kaitros, uždengus keptuvę dangčiu - šitaip daržovės geriau išsitroškina ir blyneliai būna minkštesni.
4. Patiekite su bulvių koše arba ryžiais, arba tiesiog duona, ir šviežiomis daržovėmis. Skanaus!
Ingredientai
- kopūstai: 250 gramų (sutarkuojame burokine tarka)
- morkos: 1 (sutarkuojame sūrio tarka)
- česnakas: 1 skiltelės
- kiaušiniai: 1
- manų kruopos: kelių šaukštų
- miltai: kelių šaukštų
- druska
- pipirai
- kiti mėgstami prieskoniai
- Blynelius galite papildomai pagardinti:
- malta mėsa: 1 saujos
- šviežiais arba sūdytais smulkintais grybais
- tarkuota bulve (bulvine tarka; būtinai skystį nusunkiame)
- Galimas padažas:
- grietinė: 2 valgomųjų šaukštų
- majonezas: 1 valgomojo šaukšto
- marinuoti agurkėliai: 1 (įtarkuojame)
- Galimas antras padažas:
- varškė: kelių šaukštų
- įspausta česnako skiltelė
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių kopūstą ir morką sutarkuokite, užberkite druskos ir palaikykite maždaug 10 minučių.
2. Tuomet nusunkite daržoves, berkite prieskonius, įmuškite kiaušinį, dėkite manų kruopas, miltus - tiek, kad būtų bent šiek tiek įmanoma blynelį paformuoti rankomis (jei tai pavyksta, galite blynelį prieš dedant į keptuvę dar apvolioti manų kruopose). Nors nieko tokio, jei ir masę teks kabinti šaukštu - jau geriau nepadauginti miltų.
3. Kepkite ant nedidelės kaitros, uždengus keptuvę dangčiu - šitaip daržovės geriau išsitroškina ir blyneliai būna minkštesni.
4. Patiekite su bulvių koše arba ryžiais, arba tiesiog duona, ir šviežiomis daržovėmis. Skanaus!
Raktažodžiai:
kopustas, morkos, cesnakas, kiausiniai, manu kruopos, miltai, druksa, pipirai, blynai, grietine, majonezas, mesa, agurkai, varske
Kopūstų blyneliai
Baltagūžių kopūstų salotos su paprika
Kopūstų pyragas
Šviežių kopūstų kotletai su manais
Savojos kopūstai grietinėlėje - tarsi salotos
Žiedinių kopūstų salotos su vynuogėmis
Keptuvėje - svieste kepti kalafiorai (žiediniai kopūstai)
Baltagūžių kopūstų salotos su ropėmis ir obuoliais pagal Beatą
Ukrainietiški balandėliai - Holubtsi
Balandėliai su faršu be ryžių su džiovintų baravykų padažu
Žiedinis kopūstas - kalafioras su kiaušiniu
Minestrone - itališka daržovių sriuba
Tikri tradiciniai čenakai su aviena
Kiek laiko reikia virti grybus?
Kreminis žiedinių kopūstų apkepas su pievagrybiais ir sūriu
Tinginių balandėliai
Pomidorinė kopūstų sriuba su vištiena
Pati skaniausia Tom Yum Goong sriuba su Tom Yum pasta
Greitai pagaminama veganiška kreminė žiedinių kopūstų ir obuolių sriuba
Naudingi patarimai apie daržoves
Raugintų kopūstų sriuba
Karštas troškintų daržovių garnyras prie vištienos arba žuvies
Spalvotos kopūstų salotos
Kepenėlių blyneliai