Kiek laiko virti kiaušinius - skystus, pusiau skystus ir kietai virtus.
Kategorija: ---

Žemiau rasi paveikslėlį, kuriame pavaizduoti skirtingą laiką verdančiame vandenyje virti kiaušiniai. Trumpai apibendrinant galima daryti tokias išvadas:
Tobulas skystas kiaušinis: virti reikia 3-4 minutes. Verdant trumpiau, trynys bus visai skystas, o ir baltymas nespės pilnai sutvirtėti. Mano skoniui toks kiaušinis yra ne skystas, o per skystas.
Tobulas pusiau skystas kiaušinis: virti reikia 6-7 minutes. Jokiu būdu ne ilgiau, nes trynys ima labai sparčiai kietėti. Verdant pusiau skystus kiaušinius labai svarbu tiksliai sekti laiką. Jei kiaušinis iš mažesnių, gali užtekti ir 5 minučių.
Tobulas kietas kiaušinis: virti reikia 9-12 minučių. Dažniausiai pakanka 11, bet jei kiaušiniai iš tų didžiųjų, tuomet dar minutėlė nepamaišys.
Panašūs receptai

Keptas skystas kiaušinis kitaip su šonine

Kaip tobulai išvirti kiaušinius?

Tobulų kiaušinių paslaptis: kaip ir kiek laiko virti kiaušinius?

Benedikto kiaušinis arba kaip pagaminti tobulą benedikto kiaušinį?

Virtų kiaušinių dieta: per 2 savaites numeskite iki 11 kilogramų!

Škotiški kiaušiniai

Kiek laiko reikia virti grybus?

"Pouched egg" - apvirtas kiaušinis

Kiaušinio, šprotų ir pomidorų užtepėlė

Pusryčiai: Kiaušinis, smidrai ir kumpis

Kaip ir kiek laiko virti pupeles?

Kaip patikrinti ar kiaušinis geras (kiaušinių šviežumą)?