Benedikto kiaušinis arba kaip pagaminti tobulą benedikto kiaušinį?

Kategorija: Naudingi patarimai jūsų virtuvėje


Benedikto kiaušinis arba kaip pagaminti tobulą benedikto kiaušinį?

Paskelbė:

Ingredientai

  • kiaušiniai
  • vanduo (virimui)
  • obuolių actas: šlakelio


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia pripilame į puodelį vandens ir palaukiame kol šis pradės virti.

2. Tuomet įpilame šlakelį obuolių acto

3. Šakutės pagalba pasukame vandenį, šitaip sudarome sūkuriuką.

4. Nieko nelaukdami į sūkurio vidų atsargiai įleidžiame įmuštą kiaušinį.

5. Sūkurys neleis masei labai išsiplėsti bei sulaikys ovalią jos formą.

6. Kiaušiniui verdant, kiaurasamčiu iškeliame ir pirštu tikriname norimą rezultatą.

7. Jeigu norisi skysto trynio - baltymas turi būti pilnai išviręs, o trynys minkštesnis. Norint kieto – visas kiaušinis sukietėjęs.

8. Patiekiame pagal receptą arba idėją - prie makaronų, ant pilno grūdo duonos su avokadu, prie avižinės košės.

9. Apibarstome žolelėmis ir, jei norisi, žiupsneliu jūros arba himalajų druskos. Skanaujame!


Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook