Aštrios krevetės su salotomis
Kategorija: Salotos, mišrainės / Žuvies patiekalai
Ingredientai
- šaldytos krevetės: ~100 gramų (renkamės mažas)
- ryžių actas: 1 arbatinio šaukštelio
- krakmolas: 1,5 arbatinio šaukštelio
- sojos padažas: 2 arbatinių šaukštelių
- adžika: 2 arbatinių šaukštelių
- alyvuogių aliejus: 2 arbatinių šaukštelių
- maltas česnakas
- grūstos aitriosios paprikos
- sezamo sėklos
- salotos
- krapai
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių užmarinuokite atšaldytas krevetes acto, krakmolo, sojos, adžikos, paprikų bei česnako mišinyje.
2. Palaikykite maždaug pusvalandį, jos mažos, joms daug nereikia. Beje, pats marinatas gaunasi ganėtinai tirštas.
3. Po to susipjaustykite salotas.
4. Sausoje keptuvėje apskrudinkite sezamo sėklas ir užberkite ant salotų.
5. Kepkite krevetes, į keptuvę aliejaus aš nepyliau, nes norėjosi, kad jos apskrustų, o ne plauktų padaže. Taip, nuo krakmolo jos kiek sulipo, bet pirštais viską pavyksta sutvarkyti.
6. Paskui gražiai išdėliokite lėkštėje, pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite krapais.
7. Valgant jautėsi šioks šoks aštrumas ir staigiai viskas nukeliavo į skrandį, nes buvo pasakiškai skanu!
Aštrios krevečių salotos
Krevetės balto vyno padaže (keptuvėje)
KREVEČIŲ UŽKANDIS
Krevetės
Orkaitėje keptos tortilijos su krevetėmis
Šiltos daržovių salotos su krevetėmis
Krevetės su česnaku ir čili
Krevetės, kurių neįmanoma pamiršti
Česnakinės krevetės
KREVEČIŲ KOKTEILIS
KREVETĖS TEŠLOJE (A LA GABARDINA BŪDU)
New Orlean’o stiliaus krevetės
Salotos su krevetėmis, putpelių kiaušiniais ir vyšniniais pomidorais
Mažosios krevetės grietinėlės padaže su česnakais
KREVEČIŲ UŽKANDIS | RECEPTAS
Salotos su krevetėmis sūryme
Cezario salotos su krevetėmis
KREVEČIŲ SALOTOS SU APELSINAIS IR LAPKOTINIU SALIERU
Kokosinė daržovių sriuba su krevetėmis
Krevečių salotos su pomidorais, gražgarstėmis ir avokadais
Sushi (Suši) Tortas su lašiša, tunu ir krevetėmis
Vištienos ir krevečių apkepėlė
KINIŠKOS VIŠTIENOS SALOTOS
POMIDORŲ IR ŽUVIES TROŠKINYS