Aštrios krevetės su salotomis

Kategorija: Salotos, mišrainės / Žuvies patiekalai


Aštrios krevetės su salotomis

Paskelbė:
14 Vasario 2024

Ingredientai


  • šaldytos krevetės: ~100 gramų (renkamės mažas)
  • ryžių actas: 1 arbatinio šaukštelio
  • krakmolas: 1,5 arbatinio šaukštelio
  • sojos padažas: 2 arbatinių šaukštelių
  • adžika: 2 arbatinių šaukštelių
  • alyvuogių aliejus: 2 arbatinių šaukštelių
  • maltas česnakas
  • grūstos aitriosios paprikos
  • sezamo sėklos
  • salotos
  • krapai



Recepto paruošimas

1. Iš pradžių užmarinuokite atšaldytas krevetes acto, krakmolo, sojos, adžikos, paprikų bei česnako mišinyje.

2. Palaikykite maždaug pusvalandį, jos mažos, joms daug nereikia. Beje, pats marinatas gaunasi ganėtinai tirštas.

3. Po to susipjaustykite salotas.

4. Sausoje keptuvėje apskrudinkite sezamo sėklas ir užberkite ant salotų.

5. Kepkite krevetes, į keptuvę aliejaus aš nepyliau, nes norėjosi, kad jos apskrustų, o ne plauktų padaže. Taip, nuo krakmolo jos kiek sulipo, bet pirštais viską pavyksta sutvarkyti.

6. Paskui gražiai išdėliokite lėkštėje, pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite krapais.

7. Valgant jautėsi šioks šoks aštrumas ir staigiai viskas nukeliavo į skrandį, nes buvo pasakiškai skanu!


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: