Midijos alaus padaže
Kategorija: Vegetariški / Veganiški patiekalai

Ingredientai
- midijos: 1 kilogramo
- svogūnai: 1
- salierų stiebai: 2
- česnakas: 3-4 skiltelių
- lauro lapai: 2
- čili pipirai: 1
- peletrūnas (estragonas)
- raudonėlis (oreganas)
- druska
- grūsti juodieji pipirai
- šalto spaudimo alyvų aliejus
- sviestas
- tamsus alus: 300 mililitrų
- grietinė: 1 šaukšto
- krapai: 1 saujos
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių sutvarkykite midijas, perplaukite jas po šaltu vandeniu.
2. Storų sienelių puode su dangčiu gerai įkaitinkite alyvuogių aliejų.
3. Kaitrą sumažinkite, dėkite ir apkepkite susmulkintą svogūną, salierą, dėkite visus prieskonius, truputį vėliau česnaką, galiausiai dėkite gabaliuką sviesto.
4. Daržovės per tą laiką turėjo suminkštėti, padidinkite vėl kaitrą ir sudėkite midijas, ant jų pilkite tamsų alų, dėkite šaukštą grietinės, pamaišykite ir kelioms minutėms uždenkite dangčiu, kol midijos atsivers.
5. Po to nukelkite dangtį, palaukite minutėlę kol nugaruos alkoholis ir suberkite susmulkintus krapus.
6. Labai skanu patiekti su ciabatta arba bagete. Skanaukite!
Panašūs receptai

Midijos prancūziškai - su baltu vynu

Midijos su pomidorais, nduja ir chorizo

Midijos su salierais grietinės padaže - pagal Gordon Ramsay

Greitai paruošiamos midijos česnakiniame grietinėlės padaže

Šaldytos midijos paruoštos paprikų ir pomidorų padaže

Midijos su vynu ir konservuotais pomidorais

Gurmaniška: Midijos su citrina

Lukštentos midijos be kiauto troškintos su daržovėmis grietinėlės padaže

Midijos žaliojo kario padaže su kokosų pienu

Midijos kokosų pieno padaže (azijietiškai)

Smagu kepti: Midijos, troškintos vyno padaže

Midijos su daržovėmis – puikus šventinis užkandis