Įkelti receptą
Rodyti Kategorijas


Midijos alaus padaže

Kategorija: Vegetariški / Veganiški patiekalai


Midijos alaus padaže

Paskelbė:

Ingredientai

  • midijos: 1 kilogramo
  • svogūnai: 1
  • salierų stiebai: 2
  • česnakas: 3-4 skiltelių
  • lauro lapai: 2
  • čili pipirai: 1
  • peletrūnas (estragonas)
  • raudonėlis (oreganas)
  • druska
  • grūsti juodieji pipirai
  • šalto spaudimo alyvų aliejus
  • sviestas
  • tamsus alus: 300 mililitrų
  • grietinė: 1 šaukšto
  • krapai: 1 saujos


Recepto paruošimas

1. Iš pradžių sutvarkykite midijas, perplaukite jas po šaltu vandeniu.

2. Storų sienelių puode su dangčiu gerai įkaitinkite alyvuogių aliejų.

3. Kaitrą sumažinkite, dėkite ir apkepkite susmulkintą svogūną, salierą, dėkite visus prieskonius, truputį vėliau česnaką, galiausiai dėkite gabaliuką sviesto.

4. Daržovės per tą laiką turėjo suminkštėti, padidinkite vėl kaitrą ir sudėkite midijas, ant jų pilkite tamsų alų, dėkite šaukštą grietinės, pamaišykite ir kelioms minutėms uždenkite dangčiu, kol midijos atsivers.

5. Po to nukelkite dangtį, palaukite minutėlę kol nugaruos alkoholis ir suberkite susmulkintus krapus.

6. Labai skanu patiekti su ciabatta arba bagete. Skanaukite!


Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook