Omletas su pienu, keptas orkaitėje
Kategorija: Užkandžių receptai

Ingredientai
- kiaušiniai: 10
- pienas: 0,5 litro
- druska: 1 arbatinio šaukštelio
- sviestas (skardos ištepimui)
- sviestas: 60 gramų (uždėti ant omleto viršaus)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia į dubenį supilame pieną bei druską. Sudedame kiaušinius ir išmaišome šakutės pagalba, bet neplakame.
2. Tada ištepame skardą sviestu ir supilame išmaišytą masę. Kuo gilesnis indas, tuo omletas gausis puresnis bei storesnis.
3. Kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug pusvalandį.
4. Ant iškepusio omleto viršaus uždedame sviesto gabaliukus. Patiekiame ir skanaujame!
Panašūs receptai

Paprastas omletas orkaitėje su pienu

Omletas su jūros dumbliais ir sezamo sėklomis

Omletas su kumpiu, keptas orkaitėje

Omletas orkaitėje su varške ir daržovėmis

Vasariški omleto suktinukai

Japoniškas omletas Tamagoyaki

Keptuvėje keptas sotus omletas su kiaulienos šonine, daržovėmis ir sūriu

Orkaitėje keptas omletas su šonine, špinatais ir sūriu

Omletas su špinatais ir rūkyta lašiša

Skaniausias omletas su rūkyta šonine, sūriu ir svogūnų laiškais

Purusis omletas - senas klasikinis receptas!

Greitai pagaminamas omletas su daržovėmis ir kumpiu